Uutiset

Yleinen

Hankkija Oy ostaa Eepee Agri Oy:n

Hankkija Oy ostaa Eepee Agri Oy:n koko osakekannan, kun Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, luopuu kokonaan maatalouskaupasta ja myy Eepee Agri Oy:n osakekannan Hankkija Oy:lle. Hankkija ja Eepee ovat eilen sopineet kaupasta. Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksymistä ja on siihen asti ehdollinen. Suunnitelman mukaan kauppa toteutuu vuodenvaihteessa 2017/2018.

– Maatalouskauppa on Hankkijan ydinliiketoimintaa. Etelä-Pohjanmaa on vahvaa maatalousaluetta, jonka kehittämisessä haluamme olla mukana. Hankkijalla on ollut pitkään hyvää yhteistyötä Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ja alueen viljelijöiden kanssa, mikä helpotti tämän ratkaisun syntymistä. Kauppa selkeyttää toimintaa ja parantaa kilpailukykyämme, mistä asiakkaamme hyötyvät, kertoo Hankkijan toimitusjohtaja Jyrki Lepistö.

– Kaupan taustalla on maatalouden voimakas rakennemuutos sekä maatalouskaupan arvoketjun muuttuminen. Uuden omistajan myötä toimialan kilpailukyky kiristyvässä toimintaympäristössä paranee ja Hankkija vahvistaa osaamisellaan koko elintarvikeklusterin toimintaa maakunnassa. Myynnin jälkeen Eepee pystyy keskittymään ydinliiketoimintaansa eli kuluttajaliiketoimintaan muilla toimialoilla ja panostamaan entistä enemmän investointejaan ja kehittämisresursseja muiden toimialojen kilpailukyvyn ja palvelutason parantamiseksi, toteaa toimitusjohtaja Kimmo Simberg. 

Lue seuraavaksi