Uutiset

Yleinen

Grimme esittäytyi Skaftungissa laatikkopesuri Suomen markkinoille

Grimmen kotimaassa Saksassa kulunut vuosi on ollut perunanviljelijöille hyvä ja se heijastuu myös muualle. Yh­tiön tuotevalikoima kasvaa vauhdilla ja tuotannon vauhti on nopeutunut entisestään. Grimmen periaatteena on tuntea asiakas ja hänen tilanteensa mahdollisimman hyvin ja niinpä tulevanakin vuonna miehet aikovat kiertää maatiloja kautta Suomen ja tutustua vanhoihin ja uusiin asiakkaisiin. Hyvän vuoden kunniaksi Kristiinankaupungin Skaftungissa järjestettiin Grimmen monipuolisen konevalikoiman näyttely ja mukana oli tietysti myös mielenkiintoisia uutuuksia, joista merkittävimpinä BW-1600 -laatikkopesuri sekä SE-150-60 NB -perunan nostokone.

Laatikkopesuri varmistaa huippuluokan puhtauden

Hygieniasäännöt ovat maailmalla tarkentuneet jatkuvasti ja myös maataloustuottajien on pysyttävä tiukoissa vaatimuksissa mukana. Grimme on kehittänyt perunan- ja sipulinviljelijöille tehokkaan liikutettavan laatikkopesurin, jolla pystyy puhdistamaan tunnissa 15–25 laatikkoa erittäin tarkasti. Pesureita on Tanskaan ja Ruotsiin myyty jo 13 kappaletta ja niitä on sekä yksityisten tilojen että alan yritysten käytössä. Kone on valmistettu kestämään ja esimerkiksi sen galvanoitu runko ja nailonkomponentit ta­kaa­vat pitkäaikaisen toimintavarmuuden.

Pesurin mekanismi on kehitetty nopeaksi ja yksinkertaiseksi. Tämä mahdollistaa sen, että konetta käyttämään riittää yksi henkilö. Hän nostaa traktorin tai kuormaimen trukkipiikeillä laatikon koneeseen ja samalla säätää kauko-ohjaimella vaaditun pesutason laatikon likaisuuden mukaan. Pesuri siirtää laatikon automaattisesti pesupisteeseen, missä säädettävillä suuttimilla varustettu tehokas pyörivä korkeapainesuihku pesee laatikon sisäpuolelta ja ulkopuoli hoidetaan matalapaineella. Tällä välin käyttäjä voi nostaa jo seuraavan laatikon valmiiksi koneeseen ja näin pesuketju toimii tehokkaasti. Kun laatikon pesu on valmis ja seuraavaa laatikkoa ei ole tulossa, koneen automatiikka katkaisee veden syötön ja kone siirtyy valmiustilaan, mikä estää ylimääräisen vedenkulutuksen.

Lisäkapasiteettia perunan nostoon

Tehokkuusvaatimusten lisääntyessä myös perunanviljelyssä siirrytään yhä suurempiin ja nopeampiin koneisiin. Grimmen vastaus hinattavien perunan nostokoneiden luokkaan on uusi SE-150-60 NB -nostokone. Kone on uusiutunut reippaasti edeltäjämalleihin verrattuna ja esimerkiksi sen mattojen leveydet ovat kasvaneet 30 sentillä entisestä. Grimmellä kuitenkin tiedetään miten tärkeää myös hellävaraisuus on perunan käsittelyssä ja tähän on kiinnitetty erityishuomiota. Nostokoneeseen on mahdollista ohjelmoida peräti 16 erilaista nosto-ohjelmaa esimerkiksi maalajin ja perunalajikkeen mukaan. Koneessa on valmiina jo muutama ohjelma ja Grimmen asiantuntevalla opastuksella saadaan koneeseen jokaiselle nosto-olosuhteelle oikeat ja maksimaalisen tehokkaat asetukset. Tämän jälkeen saa oikean ohjelman valittua helposti yhdellä napin painalluksella.

Koneen tehokkuudesta viestii se, että Grimmen miehet ovat huomanneet, ettei koneella uskalleta ajaa riittävän nopeasti, vaikka koneen kapasiteetti antaisi siihen mahdollisuuden. SE-150-60:n massiivisuudesta kertoo myös sen kahdeksan tonnin säiliö, jonka täyttötason näkee vaakaohjelman ansiosta myös suoraan monitorista.

Grimmen varaosa- ja tarvikemyynti vauhdissa

Skaftungissa sijaitsevasta Grimmen Suomen keskusvarastosta on tilattavissa noin  25 000 eri tuo­tetta nopeasti, mikä takaa asiakkaille sujuvan palvelun kiireisinäkin aikoina. Tarvittaessa harvinaisempaa osaa, saapuu se Euroopan keskusvarastosta vuorokauden kuluessa. Timo Myllyviita tietää tarkkaan mitä suomalainen perunanviljelijä tarvitsee ja valitessaan alkuperäisen varaosan asiakas myös varmistaa koneensa toimivuuden vaativissakin olosuhteissa.

Grimme on myös tietoisesti laskenut alkuperäisosien hintaa, mikä osaltaan varmistaa tuotantoketjun toimivuutta. Timo onkin ansaitusti ylpeä Grimmen laadusta ja näkee selvästi, että merkin taso ja toimivuus on hänelle kunnia-asia. Sitoutumisen tasosta kertoo myös se, että toiminnassa ovat mukana hänen vaimonsa Märta sekä poika Aki. Lisäksi henkilökunaan on kuulunut jo seitsemän vuoden ajan Thony Granqvist.

www.grimme.dk/fi

Lue seuraavaksi