Uutiset

Yleinen

Atulan huoltoa Loimaalla

Loimaan maatalouskaupan kiinteistöruletti alkoi pari vuotta sitten. Moni liike vaihtoi toimitiloja ja nyt kierros alkaa olla käytynä loppuun. AGCO Suomen myynti ja huolto pääsi uuteen toimipisteeseen vanhan kiinteistön naapuriin. Kun uutta kiinteistöä suunniteltiin, niin tavoitteena oli toimivat tilat.

Atula Huoltopalvelut Oy:llä on neljä toimipistettä; Vahto, Masku, Huittinen ja Loimaa. Loimaan toimipiste on osa AGCO Suomen huoltoketjua. Liikkeessä on myös Atulan ylläpitämä varaosa- ja tarvikemyymälä. Avajaiset olivat olleen edellisellä viikolla, samalla kerralla konepäivien kanssa. Avajaisissa oli ollut vieraita reilu 300. Samoissa tiloissa toimii AGCO Suomen ja NHK-Keskuksen myynti.

Loimaan AGCO Suomen tilat on suunniteltu myynnin ja huollon toimintaa silmällä pitäen.

Myymälää ja huoltoa ylläpitää osaltaan Janne Kankare. Yleensä varaosa- ja tarvikekuormat saapuvat aamulla kello kymmeneen mennessä. Edellisenä päivänä Suolahdesta tilat varaosat ovat käytettävissä ja loput tilatut voivat hyllyttää. Tällöin asiakkaiden koneet, jotka eivät edellisenä päivänä ole valmistuneet osapuutteiden vuoksi, voidaan laittaa kuntoon. Kaikki osia ei ole Suolahdessa, vaan ne pitää tilata Saksasta tai Ranskasta.

Sisällä on vielä tilaa sisustaa myymälää.

Tilaukset voidaan tehdä pikana tai normaalikuljetuksena. Normaalikuljetus vie tavallisesti aikaa noin viikon, mutta tällä hetkellä oleva epidemia hidastuttaa rajaliikennettä.  

Myymälä ei ole avajaisten jälkeen vielä aivan suunnitellussa kunnossa, kun esimerkiksi hyllyjä ja tarvikkeita ei vielä ole siirretty sisälle oikeille paikoilleen. Öljypäniköitä esimerkiksi ei ole vielä sisällä. Esimerkiksi öljyissä niiden helppo saatavuus ja näkyminen lisää niiden myyntiä.

Vaikka kevät on jo pitkällä, nyt on poikkeuksellisesti tehty paljon LED-valokauppaa.

Janne on aikoinaan ollut vuosia pienkonekorjaajana. Janne oli yrittäjänä ja kokemusta on ruohonleikkurien, moottorisahojen ja muiden pienkoneiden korjauksesta. Ensin Janne oli hetken asentajana, mutta sitten Janne päätyi myyntiin ja huollon esimieheksi ja on nyt ollut töissä pari vuotta ollut nykyisissä hommissa.

”Kevättä ja kesää silmällä pitäen tarvittavat varaosat kannattaa tilata ajoissa, koska toimitusketjuissa tulee viiveitä eikä kaikkia osia ole ehkä saatavillakaan”, Janne pohtii. Parhaamme täällä toki yritetään, mutta ehkä jossain vaiheessa tietyt komponentit ovat loppu.  

Sesongit vaihtelevat

Kuluneen talven lumi- ja hiekoitustyöt olivat vähissä ja tunteja ei traktoreihinkaan kertynyt samalla tavalla kuin monena muuna talvena. Kun muuttoa keväällä tehtiin, ei valtavaa huoltojonoa päässyt syntymään.

Riippuen sopimuksista monelle traktoriurakoitsijalle, vuosi alkoi joko hyvin tai huonosti. Janne tekee itsekin lumitöitä, on tehnyt jo 30 vuotta ja tälle talvelle kertyi kolme aurauskertaa.  

Huollossa Loimaalla on tällä hetkellä kolme asentajaa.

Huoltohallissa on sivussa kolme paikkaa vierekkäin, jotka eivät ole kulkemisen tiellä ja keskelle sopii kolme konetta riippuen osittain siitä, miten paljon joudutaan konetta purkamaan. Hallissa on riittävästi korkeutta siltanosturille, joka liikkuu koko hallin yli. Kuvassa huollon nuorempaa polvea,
Myynnin puolella on katos esittely- ja vaihtokoneille.

”Meillä on siinä mielessä hyvä tilanne, että mukana on vanhaa kokemusta, jotka tuntevat vanhan kaluston kuin omat taskunsa ja nuoria asentajia, jotka selviävät uuden tekniikan ja kielien kanssa paremmin”, Janne kehuu.

Lue seuraavaksi