Uutiset

Yleinen

AGCO Powerille uusi moottoritehdas

AGCO Powerille on valmistunut uusi moottoritehdas nykyisen tehtaan viereen Nokian Linnavuoreen. Investoinnin suuruus on 25 miljoonaa euroa ja uutta tuotantotilaa on 6600 neliötä. Laajennuksen myötä AGCO Powerin vuosikapasiteetti tulee nousemaan 38 000 moottorista 50 000 moottoriin. AGCO Powerin uusi tehdas on rakennettu siten, että sitä on tarvittaessa helppo laajentaa. Myös sisätilojen layout on suunniteltu siten, että se on nopeasti muutettavissa.

Tuotantojohtaja Harri Ruponen esitteli lehdistölle AGCO Powerin moottorimallistoa uusissa tiloissa. Kuvassa AGCOn 9,8-litrainen, 7-sylinterinen, 490-hevosvoimainen ja 1900 Nm vääntävä Common Rail -dieselmoottori. Päästöluokitukseltaan moottori on EU Stage 4/EPA Tier 4 F.

Uudessa kokoonpanotehtaassa moottorit liikkuvat U-muotoisessa linjastossa.

Itävaltalaisilla AVL-testilaitteilla olevia nykyaikaisia moottorien koekäyttöpisteitä on uudessa tehtaassa kaksi kappaletta. Koekäyttövarusteet asennetaan moottoreihin testihuoneiden ulkopuolella käyttöasteen optimoimiseksi. Koekäytössä moottoreista mitataan muun muassa: tehot, väännöt ja emissiot.

Sasmetor Oy:n toimittamaan automaattiseen, kattokuljettimella varustettuun maalaamoon moottorit menevät pesun ja kuivauksen jälkeen. Maalauksessa käytetään kahta väriä; mustaa ja AGCOn harmaata. Maalaamattomat kohdat ruostesuojataan.

Osakärryt täytetään kokoonpanolinjaston lähellä olevasta ”Supermarket”-varastosta.

Työntekijöiden edustajat ovat olleet mukana uuden tehtaan suunnittelussa ja yksi heidän kehittämänsä tuote on monitoiminen osakärry, jossa mallikohtaiset osat kulkevat vihivaunun sivussa ja josta ne ovat otettavissa oikeassa järjestyksessä.

Miika NyröLue seuraavaksi