Uutiset

Kuljetuskalusto

Zaslaw-perävaunut myy Auto-Kilta

Zaslaw

Idän liikenteenvälitys IL Oy on vuosia käyttänyt Zaslawin puoliperävaunuja ajaessaan mm. puutavaraa Venäjältä. Hyvien kokemusten siivittämänä viime kesänä lähdettiin yhdessä tehtaan kanssa toteuttamaan Suomen liikenteeseen soveltuvaa viisiakselista puutavaraperävaunua. Nyt ensimmäiset ovat liikenteessä ja Zaslawin valtuutettuna myyjänä toimii Auto-Kilta Trucks Oy.

Zaslaw on puolalainen perävaunuvalmistaja. Se valmistaa perävaunuja maantieliikenteeseen ja maatalouteen. Valmistus on alkanut 1950-luvulla ja perävaunuja on lähetetty maailmalle yli puoli miljoonaa kappaletta. Vuosikapasiteetti on tällä hetkellä noin 16 000 kappaletta, joten puhutaan merkittävästä valmistajasta.

Puutavaraperävaunut ovat yksi haara tuoteissa. Aiemmin ne ovat olleet puoliperävaunuja ja varsinaisia perävaunuja pääasiassa kaksi- tai kolmiakselisina. ”Lähdimme viime kesänä suunnittelemaan tehtaan kanssa meille sopivaa viisiakselista puutavaraperävaunua. Me annoimme mitat ja varustelu- ja yksityiskohtatoiveet, he tekivät lujuuslaskelmat ja muun varsinaisen rakennesuunnittelun. Meitä kuunneltiin yllättävänkin tarkasti ja halutut yksityiskohdat saatiin onnistumaan, vaikka vastapuolena oli noinkin suuri tehdas”, kertoo Auto-Kilta Trucksin Savonlinnan toimipisteen myyntipäällikkö Pasi Sairanen.

Ensimmäiset viisiakseliset Zaslaw-puutavaraperävaunut saapuivat Suomeen alkuvuodesta ja ovat olleet IL Oy:n liikenteessä siitä lähtien hyvällä menestyksellä.

”Tuote on kunnossa”, iloitsee Sairanen. ”Meillä on ollut muutamia asiakastilaisuuksia Zaslawin kanssa ja kommentit ovat olleet positiivisia – yleisesti on todettu toimivan näköiseksi ratkaisuksi, kehitysehdotukset ovat olleet pieniä yksityiskohtia. Tämä edustus täydentää tarjontaamme sopivasti, sillä nyt voimme myydä koko paketin – auton, varustelun ja perävaunun – yhdessä paketissa. Alkuun siis näin puutavara-autojen osalta, mutta Zaslawin tuotanto antaa mahdollisuuksia paljon muuhunkin.”

Zaslawin myynnissä Sairasen lisäksi toimii Lappeenrannan toimipisteessä Sami Saari. Sairanen arvioi, että Zaslaw-perävaunuja myydään nyt alkuun 10–15 kappaletta vuodessa. ”Puutavara-autoja myymme suhteellisen paljon, joten puutavaraperävaunut ovat meille luonnollinen tuote laajentaa repertuaaria”, päättää Sairanen. JK

Lue seuraavaksi