Uutiset

Kuljetuskalusto

Yökuuntelusta tuli ilmiö – Radio Novan Yöradio jatkuu helmikuussa

Yli miljoona suomalaista tekee epäsäännöllistä vuorotyötä iltaisin ja öisin. Tälle joukolle ei ole aiemmin löytynyt omaa ohjelmaa kaupallisesta radiosta. Viime elokuussa tätä tyhjiötä täyttämään syntyi Radio Novan ja Mercedes-Benzin Yöradio. Se on ohjelma kaikille yötyöläisille, ammattiliikenteen kuljettajille sekä muuten öitään valvoville kuuntelijoille. Öisen ajan juonnetulle ohjelmalle oli selkeä tilaus: Yöradio on kerännyt parhaimpina kuunteluaikoinaan jopa puolet kaikesta kaupallisen radion yökuuntelusta. Ohjelman myötä radioon paluun tehnyt alan legenda Pertti Salovaara tietää, mikä ilmiön synnytti.

”Aika usein töissä kuten autossa ratin takana ollaan yksin. Silloin kaivataan hyvää seuraa ja toista ihmistä. Radio on tässä helppo kaveri. Vaikka osasin odottaa studioon paljon soittoja ja viestejä kuuntelijoilta, pääsi niiden valtava määrä silti jossain kohtaa yllättämään.”

Veljekset Pertti ja Lauri Salovaara juontavat ohjelmaa vuoroilloin ja mukana on myös ”apukuski” Julius Sorjonen. Arki-iltaisin kello 22 alkava ohjelma tarjoaa näkymän öiseen Suomeen pienoiskoossa.

”Lähetyksissämme on mukana ammattilaisia monelta eri alalta. Meillä on rekkakuskia, leipomotyöntekijää, rajavartijaa… Meidän Yön ääni -haastatteluissa päästään kevään aikana kurkistamaan monelle yllättävällekin työpaikalle. Suomi ei nuku koskaan. Esimerkiksi pankkien rahaliikennettä valvotaan ympäri vuorokauden”, toteaa Radio Novan kanavapäällikkö Niina Jokiaho.

Radio Novan Yöradio haluaa olla hyvä matkakumppani heille, jotka pitävät pyörät pyörimässä öisin. Yhteistyökumppani Mercedes-Benzille Yöradio merkitsee myös lisääntynyttä työturvallisuutta.

”Turvallisuus ja vastuullisuus liikenteessä ovat Mercedes-Benzin keskeisimpiä arvoja. Innovatiiviset turvallisuutta parantavat järjestelmät tekevät Mercedes-Benz kuorma-autoista edelläkävijöitä, mutta turvallisuuden tärkein tekijä on kuitenkin virkeänä ratin takana istuva kuljettaja. Yöradio on Mercedes-Benzin keino tukea kuljettajia ja muita yötyötä tekeviä heidän tärkeässä työssään silloin kuin muu maailma nukkuu”, sanoo Vehon Mercedes-Benz-kuorma-autojen myyntijohtaja Jouni Kummala.

Radio Novan ja Mercedes-Benzin Yöradio palaa taajuuksille maanantaista perjantaihin iltakymmenestä aamukahteen 1. helmikuuta.

Lue seuraavaksi