Uutiset

Kuljetuskalusto

WL-Done teknisen jätehuollon osaaja

Vantaalla toimiva WL-Done Oy asentaa maahantuomansa jätepakkaajat kuorma-auton alustaan. Miksi kotimainen ympäristöhuollon tekniikkaan erikoistunut yritys tuo maahan nyt myös pakkaajia jäteautoihin? Markkinoilla tuntuu olevan kysyntää yksinkertaiselle ja toimivalle peruspakkaajalle. WL-Donen asiakkaalle pakkaajan toimintavarmuus on tärkeä asia. Suomalainen maahantuoja tarjoaa toimintavarmuuden ratkaisuksi turkkilaista peruspakkaaja Hidro-Makia.

Tekninen jätehuollon ala on tuttu

Vuonna 2008 WL-Done aloitti yritystoiminnan huolto- ja korjaustoiminnalla. Se osa verkostoa on myös autojen jätepakkaajalle valmiina. Toimitusjohtaja Juha Koljonen ja myyntipäällikkö Jarkko Mikkola WL-Donesta toimivat teknisen jätehuollon alalla ennen omaa yritystään. WL-Donen asiakkaat ovat alusta saakka olleet jätehuoltokoneiden ja -laitteiden käyttäjiä. Yritystoiminta on laajentunut jätteenkäsittelylaitteiden huollosta myös niiden maahantuontiin ja myyntiin. WL-Done verkostonsa kanssa pystyy tarjoamaan alalla kattavaa palvelua. Toiminta on keskittynyt pääkaupunkiseudulle.

Tino Battilana (vas.),  Jarkko Mikkola ja Juha Koljonen uskovat, että peruspakkaajalle on käyttöä Suomen ja Pohjoismaiden markkinoilla

”Asiakkaan näkökulmasta markkinoille saadaan autojen päälle asennettavien Hidro-Mak -pakkaajien myötä yksi vaihtoehto lisää.”, kertoo Tino Battilana WL-Donesta. Tino toimii operatiivisena päällikkönä kymmenkunta henkilöä työllistävässä yrityksessä. Kokemuksen mukaan Hidro-Mak kuuntelee suomalaista maahantuojaa.

”Pyysimme ja saimme muutoksen pakkarin ohjaamiseen paremmin suomalaista tapaa vastaavaksi”, konkretisoi Juha Koljonen vuorovaikutusta tehtaan kanssa.

Hidro-Mak asentaa tarvittaessa tehtaalla valmiiksi nosturin pakkaajan päälle. Suomessa pakkaajan nosturia tarvitaan esimerkiksi maanalaisten jätesäiliöiden tyhjennykseen.

”Asiakkaiden mukaan osa pakkaajien teknologiasta on kehittynyt jopa liian hienoksi. Hidro-Mak pakkaajaa voi lähestyä perinteisten työkalujen kanssa, ohjauspiirilevy on lähinnä korkeaa teknologiaa”, jatkaa teknisesti alan hyvin tunteva Koljonen.

Vuonna 2016 ensirekisteröitiin 80 jätepuristimella varustettua kuorma-autoa. Autojätepakkaaja Hidro-Makin myyntitavoitteet ovat Jarkko Mikkolan mukaan WL-Donella asetettu realistisiksi.

”Maahantuontisopimus kattaa Pohjoismaat. Se on kiinnostava, mutta nyt alkuun edetään askeleittain Suomessa. Kilpailemme varmatoimisella tuotteella. Yksikään piiri ei pitäisi jäädä laitteemme puolesta ajamatta. Kysykää asiakkaat toimitusaikaamme ja hintaa, yllätämme”, houkuttelee Jarkko Mikkola asiakasta yhteydenottoon. Hän kehottaa tutustumaan Hidro-Makin muihinkin tuotteisiin WL-Done verkkosivuilta.

WL-Donen edustajat odottavat kevätauringon loistaessa positiivista tilauskantaa Hidromakille

Maahantuojan WL-Donen kontakti turkkilaiseen laitevalmistajaan löytyi alan kansainvälisillä messuilla. Hidro-Makin tehtaalla perusjätepakkaajaan asennetaan valmiiksi valot ja kamerat, Suomessa pakkaaja kiinnitetään ajoneuvon päälle ja tuote on valmis käyttöön. Turkista viedään Hidro-Makia jo yli kolmeenkymmeneen maahan kylmää Siperiaa myöten. Nyt sitä tuo Suomeen WL-Done.

WL-Donen verkkosivut

Lue seuraavaksi