Uutiset

Kuljetuskalusto

VRJ Pohjois-Suomi Oy investoi Volvoihin

Johtava oululainen Infrarakentaja ja luotettava maa-ainestoimittaja VRJ Pohjois-Suomi Oy on hankkinut Wetteri Power Oy:ltä viisi uutta kuorma-autoa. Hankinnan tavoitteena on parantaa maa-ainestoimitusten tehokkuutta, toimitusvarmuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Uudeksi kuorma-automalliksi valittiin viisiakselinen Volvo FH16 kotimaisilla päällirakenteilla. Aikaisemmin käytössä olleet neliakseliset autot vaihtuivat nyt viisiakselisiin.

Uudet kuorma-autot toimittavat maa-aineksia VRJ Pohjois-Suomi Oy:n omiin maanrakennusurakoihin, sekä rakennusliikkeiden ja yksityisasiakkaiden työmaille. Kesän aikana saapuneet uudet kuorma-autot ovat liikkuneet Oulun seudun teillä ja saaneet paljon positiivista huomiota katukuvassa.

Hyötykuormat ovat muutamassa vuodessa nousseet huomattavasti laki- ja kalustomuutosten ansiosta. Kun vuonna 2013 kasettiyhdistelmä toimitti mursketta yhdellä kerralla 38 tonnia, niin nyt uusi yhdistelmä tuo 51 tonnia eli 34 prosenttia enemmän. Tämän ansiosta työmaat tarvitsevat vähemmän kalustoa, polttoainetta kuluu vähemmän kuljetettua tonnia kohti ja raskasta kalustoa on vähemmän liikenteessä.

Autojen tekniikassa ja varustelussa on voimakkaasti panostettu ympäristöystävällisyyteen, kuljettajan työhyvinvointiin ja tehokkuuteen. Autoissa on automaattinen I-SHIFT-vaihtamisjärjestelmä, joka säästää huomattavasti polttoainetta. Lisäksi se helpottaa kuljettajan ajamista, jolloin kuljettajan tarkkaavaisuus liikenteessä paranee.

Ympäristön kuormitusta vähentävät aktiivinen vakionopeussäädin, I-SEE, joka tunnistaa tieprofiilin ja säätelee ennakoivasti auton nopeutta säästääkseen polttoainetta, ja Euro 6 -päästöluokan 16-litrainen, 650 hevosvoimainen moottori.

Sähkötehostettuohjaus, VDS (Volvo Dymanic Steering) ehkäisee ja vähentää perinteisiä kuljettajan ammattitauteja, niska-ja hartiakipuja. Lavan täryttimen ansioista maa-ainekset irtoavat helpommin eikä kuljettajan tarvitse tehdä vaarallista lavan puhdistusta itse.

Uusissa autoissa hyötykuorma nousi noin 20 prosenttia. Autoissa viedään 22 tonnia ja yhdistelmässä 51 tonnia. Polttoaineen kulutus ja samalla hiilijalanjälki toteutuneessa ajossa on vähentynyt yli 9 prosenttia kuljetettavaa tonnia kohti verrattuna edellisiin yhdistelmiin.

VRJ Pohjois-Suomi Oy on investoinut merkittävästi vuoden aikana auto- ja konekalustoon. Toimitusjohtaja Pekka Järvenpään mielestä suuren investoinnin toteuttaminen haastavassa markkinatilanteessa vaatii uskoa tulevaisuuteen. Yrityksen kehittäminen ja kaluston uudistaminen takaavat yrityksen kilpailukyvyn tulevaisuudessakin. ”VRJ Pohjois-Suomi Oy:n tavoitteena on myös pienentää toiminnasta syntyvää hiilijalanjälkeä” kertoo toimitusjohtaja Pekka Järvenpää.


Lue seuraavaksi