Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvon uudet kuorma-automallit päällekkäin

Volvo kuorma-autotorni

Volvo Trucksin uusin lanseerausvideo kurottaa kohti taivaita. Volvo esittelee neljän uuden kuorma-autonsa voimaa ja kestävyyttä kokoamalla niistä valtaisan 15 metriä korkean ja 58 tonnia painavan tornin. Tornin huipulla seisoo yhtiön toimitusjohtaja Roger Alm.

Kuorma-autoalalla yhdenkin kuorma-auton tuominen markkinoille on valtava projekti. Neljän uuden kuorma-auton samanaikainen julkistus on kuitenkin melkein ennenkuulumatonta. Kun Volvo Trucks uudisti koko raskaiden bulldog-kuorma-autojensa malliston, yhtiö päätti toteuttaa sen varsin poikkeavalla tavalla.

Volvo Trucks on viime vuosina kunnostautunut melko poikkeuksellisten esittelyvideoiden tuottajana, eikä yöaikaan sijoittuva uusien mallien esittelyvideo tee poikkeusta. Kuorma-autoista rakennettu torni näkyy aluksi valtavana, kaukaisuudessa hohtavana monoliittina. Videon edetessä etualalla näkyy susia, ja kuvassa vilahtaa naispuolinen kuljettaja. Savu- ja äänitehosteilla höystetyn videon huippukohdassa näemme, että tornin päällä seisova mies on itse Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm. Jälleen on toimitusjohtaja komennettu säiden armoille korkeuksiin.

Video julkaistaan juuri ennen raskaan bulldog-kuorma-autojen malliston virallista lanseerausta Euroopassa. Mallistoon kuuluvat Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM ja Volvo FMX. Noin kaksi kolmasosaa Volvo Trucksin toimituksista koostuu näistä neljästä kuorma-autosta.

”Tämä on Volvo Trucksin kaikkien aikojen suurin lanseeraus. Näillä kuorma-autoilla on valtava vaikutus asiakkaidemme liiketoiminnan kannattavuuteen sekä valmiuksiin kilpailla asiakkaista ja parhaista kuljettajista. Olen tottunut olemaan tilanteen päällä, mutta kuorma-autotornin kuvaaminen ei ollut minullekaan mikään ihan tavallinen työpäivä. Ja sanotaanko, että suhtaudun korkeisiin paikkoihin ’kunnioittavasti’. Olen melko maanläheinen kaveri”, kertoo Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm.

Video kuvattiin vuoden 2019 loppupuolella testialueella Volvon kotikaupungin Göteborgin liepeillä. Kuorma-autotorni ja valtaosa erikoistehosteista on toteutettu kuvauspaikalla, myös savu ja valot, niin kuin kulissien takana -videolla selviää.

”Valmistelut kestivät kaikkiaan noin kuukauden, sillä torni oli suunniteltava ja rakennettava ja ajoturvallisuus varmistettava. Mahdolliseksi projektin teki järeä Volvo FMX -maansiirtoauto ja sen uusi 38 tonnin teli, sillä ne pystyivät kannattelemaan muiden ajoneuvojen painon. Myös tasainen vauhti ja ajolinja olivat ehdottoman tärkeitä, ja ne ovat Volvo Dynamic Steering -teknologian ja taitavan kuljettajan ansiota”, kertoo Volvo Trucksin insinööri Markus Wikström, joka oli mukana tornin toteuttamisesta vastaavassa suunnittelutiimissä.

Volvo 144 -malleja pinottuna
Volvo 144 -malleja pinottuna mainoskuvassa 1960-luvun loppupuolella.

Aivan ensimmäistä kertaa ei Volvoja markkinoinnin nimissä pinota päällekkäin. Jo 1960-luvulla, kun henkilöautotkin kuuluivat kuorma-autojen kanssa samaan yhtiöön, 144-mallin henkilöautojen lujuutta esiteltiin pinoamalla niitä päällekkäin.

Lisää uusista Volvo-kuorma-automalleista Konepörssin facebook- ja nettisivuilla lähipäivinä.

Lue seuraavaksi