Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvon toimitusjohtaja stunt-miehenä

Volvo Trucksin toimitusjohtaja Claes Nilsson on päässyt tähdittämään videota, jossa Volvo FMX -maansiirtoauto laitetaan koville. Eikä pääse toimitusjohtajakaan helpolla seistessään parinkymmenen metrin korkeudelle nostetun kuorma-auton päällä.

”On myönnettävä, että minulla oli perhosia vatsassa ja ajattelinkin monta kertaa, mihin olin oikein lupautunut. En ole mikään vuorikiipeilijä, enkä pidä korkeista paikoista. Olin kuitenkin lupautunut mukaan stunttiin, joten en voinut perääntyäkään”, kertoo Nilsson.

Nilssonin piti seistä liki kaksi tuntia Göteborgin satamassa veden ylle yli 20 metrin korkeudelle nostetun Volvo FMX -maansiirtoauton nokan päällä.

”Uusintaotoksia oli monia ja kuvaaminen on aikaa vievää työtä. Ilmakin oli melko kylmä – noin 8 astetta – ja tuuli puhalsi kymmenkunta metriä sekunnissa, joten käsiä alkoi kotvan kuluttua paleltaa melkoisesti. Mutta kaikki sujui oikein hyvin. Turvallisuudesta ei tingitty missään vaiheessa, joten ei minua varsinaisesti pelottanut”, Nilsson jatkaa.

”Tämän The Hook -videon tarkoituksena on osoittaa, että kuorma-auton hinauspiste on mitoitettu kestämään huomattavasti suurempaa rasitusta kuin mihin se normaalisti joutuu. Halusimme näyttää, kuinka vahvarakenteisia ja laadukkaita maansiirtoautomme ovat. Eikä sitä voi selvemmin tehdä kuin nostamalla 15 tonnin kuorma-auto ilmaan sen omasta hinauspisteestä”, Nilsson kertoo.

”Kaikkein hankalinta on kuvata koko video yhdellä otolla helikopterista. Claes Nilsson teki minuun suuren vaikutuksen pysymällä rauhallisena ja keskittyneenä koko kahden tunnin ajan 20 metrin korkeudella. Kokeilin sitä itsekin, mutta vain 15 minuutin ajan. Voin kyllä sanoa, että siinä rupeaa pelottamaan”, kertoo videon ohjannut Folke Film -yhtiön Filip Nilsson.

Lue seuraavaksi