Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvolta uusi ohjausjärjestelmä

Volvo on kertonut tuovansa markkinoille uuden Volvo Dynamic Steering –ohjausjärjestelmän, joka nojautuu perinteiseen hydrauliseen ohjaustehostimeen ja ohjausvaihteeseen asennettuun, elektronisesti ohjattuun sähkömoottoriin.

”Maantieajossa dynaamisen ohjausjärjestelmän suuntavakavuus on vertaansa vailla ja pienillä nopeuksilla raskaasti kuormattua autoa voi ohjata vaikka yhdellä sormella”, kertoo Volvo Trucksin Claes Nilsson. Volvo Dynamic Steering -järjestelmän tekninen innovaatio on ohjausakseliin kiinnitetty, elektronisesti ohjattu sähkömoottori, joka toimii yhdessä kuorma-auton hydraulisen ohjaustehostimen kanssa. Sähkömoottorin suurin vääntömomentti on 25 Nm ja elektroninen ohjausyksikkö säätelee sen toimintaa tuhansia kertoja sekunnissa.

”Sähkömoottorin tehtävänä on tuottaa täydellinen ohjaustuntuma joka hetki kaikissa ajon vaiheissa. Järjestelmän anturit havaitsevat esimerkiksi kuljettajan halun ajaa suoraan eteenpäin. Tällöin järjestelmä huolehtii automaattisesti siitä, etteivät tienpinnan epätasaisuudet välity ohjauspyörään”, kertoo Volvo Dynamic Steering -projektipäällikkö Gustav Neander ja jatkaa:

”Sähkömoottoritehostuksen ansiosta kuorma-autoa on helppo ohjata pienillä nopeuksilla. Jopa raskaasti kuormatun maansiirtoauton ohjaaminen sujuu vaikeassa maastossa vaivattomasti. Järjestelmä on tehnyt erittäin suuren vaikutuksen kehitystyön aikana sitä testanneisiin kuljettajiin”.

Lue seuraavaksi