Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvolta täyssähköinen matalalattiamalli

Volvo Trucks esittelee ensimmäisen kuorma-automallinsa, joka on saatavilla vain sähköisellä voimansiirrolla. Volvo FM Low Entry on raskaille kuormille suunniteltu sähkökuorma-auto, jossa on erinomainen näkyvyys. Se on suunniteltu turvalliseen ja tehokkaaseen ajoon taajamissa.

Yhä useammat kaupungit pyrkivät parantamaan ympäristöään määräämällä alempia päästörajoja. Kuljetusyritykset joutuvat noudattamaan uusia määräyksiä, ja päästöttömien kuorma-autojen kysyntä kasvaa jatkuvasti.

Volvo Trucksin uusin lisäys sähkökuorma-automallistoon, Volvo FM Low Entry, on raskaaseen käyttöön tarkoitettu kuorma-auto, joka on erityisesti kehitetty monentyyppisiin kuljetustehtäviin taajamissa. Se on myös Volvon ensimmäinen kuorma-automalli, johon on saatavissa ainoastaan sähköinen voimansiirto.

”Tämä päästötön kuorma-auto on loistava lisä sähköajoneuvojen valikoimaamme. Se soveltuu täydellisesti kaupunkikuljetuksiin ja sen suunnittelussa on huomioitu kuljettajan työympäristö. Se on tehokas ajoneuvo, jossa on joustavat ajo-ominaisuudet ja sitä on helppo käsitellä myös kaupunkiympäristössä. Uusi Volvo FM Low Entry on osoitus Volvon tuotantostrategiasta. Laajennamme sähköajoneuvojen tarjontaa, jotta yhä useammat asiakkaistamme pystyvät vähentämään kuljetusyrityksensä hiilidioksidipäästöjä”, toteaa Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Viiden tähden DVS-luokitus

Matala ajoasento antaa kuljettajalle erinomaisen näkyvyyden ympäristöön. Hyvän näkyvyyden ansiosta FM Low Entry -malli on saanut viisi tähteä Lontoossa liikennöiviä raskaita ajoneuvoja arvioivan Direct Vision -standardin mukaan, joka tulee voimaan vuoden 2024 viimeisellä neljänneksellä.

Volvo FM Low Entry on erittäin monipuolinen ajoneuvo, joka voidaan varustella vastaamaan erityyppisten kuljetustehtävien kuten jätehuollon, jakelukuljetusten ja maansiirtoajon vaatimuksia.
Auto on kehitetty Volvon tunnetun FM-mallin pohjalta. Tilavan ohjaamon lattiaa on laskettu ja siirretty eteenpäin. Matala askelma ja tasainen lattia helpottavat kuorma-autoon nousua ja sieltä poistumista. Nämä rakenneominaisuudet luovat ergonomisen, mukavan ja tehokkaan työympäristön kuljettajille kiireisessä kaupunkiliikenteessä.

Uutta FM Low Entry -mallia myydään aluksi Euroopassa, Turkki mukaan lukien sekä Australiassa ja Etelä-Koreassa. Myynti alkaa vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä ja tuotanto vuoden 2024 toisella neljänneksellä.

Kahdeksan sähkökuorma-automallia

Uuden täyssähköisen kaupunkikuljetuksiin suunnitellun kuorma-auton ansiosta Volvolla on nyt valikoimassaan yhteensä kahdeksan sähkökuorma-automallia. Vuonna 2019 Volvo Trucksista tuli ensimmäinen maailmanlaajuinen valmistaja, joka aloitti raskaiden sähkökuorma-autojen sarjatuotannon. Yhtiön tavoitteena on, että 50 prosenttia uusien Volvo-kuorma-autojen maailmanlaajuisesta myynnistä on sähkömalleja vuonna 2030.


Volvo FM Low Entry -kuorma-auton tärkeimmät ominaisuudet:

 • Moottori: 330 kW
 • Akku: 360 kWh (4 akkumoduulia)
 • Lataus: 250 kW (DC), 43 kW (AC)
 • Akseliväli: 3 900–6 000 mm
 • Kokonaispaino: 19–32 t

 • Saatavana olevat akselikokoonpanot: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4
 • Näkyvyys (perusvarustelussa) täyttää Transport for London -kuljetusviranomaisen 5 tähden DVS-standardin määräykset
 • Autossa on Volvo Dynamic Steering -järjestelmä, joka helpottaa ohjaamista ja vähentää tärinää
 • Ajoneuvoon on saatavissa kolme istuinvaihtoehtoa: pelkkä kuljettaja tai kuljettaja + 1 tai 3 matkustajaa, ohjaamon takaosassa on kolme matkustajanistuinta, jotka eivät ole kuljettajan näkökentässä, tämä minimoi kuolleet kulmat ja näkyvyys sivuille on erittäin hyvä
 • Ajoneuvossa on lukuisia ergonomisia ominaisuuksia, kuten matala askelma, tasainen lattia sekä tarkasti sijoitetut tartuntakahvat, jotka helpottavat turvallista ohjaamoon nousua ja poistumista
 • Autoon on saatavana Volvon uusi edistynyt Camera Monitor System -kamerajärjestelmä
 • Ohjaamosta on saatavana kaksi eri korkeutta (seisomakorkeus); makuuohjaamo, korkeus 1 575 mm ja laajennettu/erikoiskorkea makuuohjaamo, korkeus 1 945 mm
 • Toimintamatka: jopa 200 km (matkaan vaikuttavia tekijöitä on useita, kuten ajoneuvon kuorman paino, ajotapa, reittiprofiili, lämpötila jne.)


Lue seuraavaksi