Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvolta paikannuspalvelu aikasidonnaisille kuljetuksille

Volvo Trucksin uuden Paikannus+ -palvelun avulla kuorma-auton sijaintia voidaan seurata reaaliajassa. Valmistajan mukaan uudesta palvelusta on hyötyä erityisesti asiakkaille, jotka ajavat aikasidonnaisia kuljetuksia tai kuljettavat erityisen arvokkaita kuormia.

Dynafleetin Paikannus+ -palvelun avulla kuorma-auton maantieteellistä sijaintia voidaan seurata minuutti minuutilta. ”Rakennusalalla aikataulut ratkaisevat, sillä betonikuorma on noudettava jopa minuutin tarkkuudella. Betonia sekoitettaessa jokainen seoserä ajoitetaan erikseen kuormaamiseen, toimitukseen ja valuun tarvittavan ajan perusteella. Paikannus+ -palvelulla kuorma-auton saapumisaika voidaan määrittää tarkasti ja betoniseos valmistella sen mukaisesti”, kertoo Volvo Trucksin tuoteasiantuntija Johan Östberg. Toisenä esimerkkinä Östber mainitsee jakelukuljetukset, joissa päivän aikaan voi tapahtua paljon muutoksia aikatauluissa ja toimeksiannoissa.

Reaaliaikaisten paikannusominaisuuksien lisäksi Paikannus+ -palvelun avulla voidaan määrittää maantieteellinen alue, reitti tai kokonainen valtio, jonka läpi kuljettaessa järjestelmä lähettää viestejä. Tämä on erityisen hyödyllistä varastotoiminnoissa, joissa henkilökunnan on tarvittavien jatkotoimien vuoksi tiedettävä kuorma-auton tarkka saapumis- ja lähtöaika. Arvokkaita kuormia kuljetettaessa paikannuspalvelusta on myös muuta hyötyä.

”Jos kuorma-auto poikkeaa sovitulta reitiltä, järjestelmä antaa hälytyksen. Tämä parantaa arvokkaita kuormia ajavien kuljettajien turvallisuutta”, jatkaa Östberg.

Lue seuraavaksi