Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvolla vahva ote Suomessa

Vuosi 2013 jää suomalaiseen Volvo-historiaan kaikkien aikojen vahvimpana vuotena. Uusi mallisto yhdessä vahvojen palveluiden ja osaavien tekijöiden kanssa toi mukanaan markkinajohtajuuden liki 40 prosentin markkinaosuudella.

Kaikilla maailman markkina-alueilla toimivan Volvo Groupin tavoitteena on kasvaa johtavaksi kuljetusratkaisujen tarjoajaksi tuomalla markkinoille asiakkaiden tarpeiden mukaisia tuotteita ja palveluita. Volvo onkin uudistanut vastikään koko mallistonsa, jonka ominaisuuksia tuetaan hyvin laajalla palveluvalikoimalla.

”Uraauurtavista tuotteista ja kattavasta palvelutarjonnasta huolimatta kaikki on kiinni osaavista tekijöistä, joita tarvitsemme nyt ja tulevaisuudessa”, summasi Volvo Finland Ab:n toimitusjohtaja Magnus Björklund talvisen tilaisuuden aluksi.

Björklundin mukaan suomalaiset kuljetusyritykset tuntuvat keskittyvän nyt aiempaa tiiviimmin ydinosaamisalueeseen, eli kuljettamiseen ja siihen liittyvien toimintojen viilaamiseen. Tämä taasen on kasvattanut ajoneuvon käyttöasteeseen liittyvien palvelutuotteiden, kuten leasing- sekä huolto- ja korjaussopimusten kysyntää.

”Volvo on historiansa aikana kehittynyt kuorma-autovalmistajasta kokonaisratkaisujen tuottajaksi, koska asiakkaille tarjotaan nyt kuorma-auton sijasta käyttöastetta”, maalaa Björklund.

Myyntijohtaja Kimmo Ahosen mukaan vuosi 2013 oli Volvolle hymyntäyteinen vuosi.

”Lopulta vuodesta kehkeytyi ennustetunkaltainen, vaikka alkuvuosi näyttikin massakeskustelun vuoksi toivottomalta. Päätös uusista massoista poisti tulpan myynnistä, joka oli heinä- ja elokuussa poikkeuksellisen vilkasta; Kahden kesäkuukauden aikana Suomessa myytiin 700 uutta raskasta hyötyautoa”, valottaa Ahonen.

”Volvon asema vahvistui Suomessa entisestään, sillä myyntimme kasvoi kokonaismarkkinoita enemmän. Yli 16 tonnin luokassa markkinaosuutemme on 39,7 prosenttia, yli 10 tonnin luokassa 38,5 prosenttia”, lataa Ahonen lukemia viime vuodelta ja jatkaa: ”Volvolla ei ole koskaan sen historian aikana ollut Suomessa yhtä vankkaa asemaa”.

Kuljetusaloittain tarkasteltuna myönteisiä merkkejä nähtiin varsinkin puu- ja maansiirtoautojen segmenteissä, joissa tapahtui 16 ja 9 prosentin kasvu kokonaismarkkinoissa. Myös rekanvetäjien rekisteröinnit lisääntyivät, joskin reipas 33 prosentin kasvu selittyy osaltaan Euro 5 –autojen ”haamurekisteröinnillä”. Ahosen mukaan maahantuojat rekisteröivät loppuvuodesta jonkin verran pitkiä alustoja vetopöydällisiksi rekanvetäjiksi päästömääräyksistä johtuen.

”On tosin muistettava, että vuonna 2008 rekisteröitiin ennätysmäärä rekanvetäjiä, jotka ovat nyt tulleet vaihtoikään. Ja muutoinkin rekanvetäjien suosio on kasvanut Suomessa esimerkiksi maansiirtoajossa”, muistuttaa Ahonen.

Volvolaisten arvion mukaan kuorma-autokaupassa vedetään nyt henkeä ja katsotaan uusien massojen mukanaan tuomaa kulurakennetta ja sen vaikutuksia kannattavuuteen.

Autoalan toimivat povaavat kuluvalle vuodelle 2400 raskaan ajoneuvon myyntiä, mikä tarkoittaisi maltillista pudotusta viime vuodesta. Ahosen mukaan tämä saattaa hyvinkin olla suomalaisen hyötyautomarkkinan uusi taso.

”Teollisuuden supistuminen yhdessä kabotaasiliikenteen kasvun kanssa vaikuttaa varmasti suomalaiseen ajoneuvokauppaan ja sen kokoon”, uskoo myyntijohtaja, jonka mukaan Volvolla halutaan pitää kiinni johtoasemasta – tavoitteena on 37 prosentin osuus markkinoista.

Suomalaiset kuljetusvälinemarkkinat ovat yhtäältä olleet hyvin vanhoilliset, mikä on tarkoittanut pitäytymistä tutuissa ratkaisuissa. Mitta- ja massamuutosasian myötä kalustossa on nähty nyt hyvinkin voimakkaita muutoksia, jotka näkyvät erityisesti akselistorakenteissa.

”Massamuutosten vuoksi neliakselisten autojen määrä kasvoi ja kasvaa olettavasti myös tulevaisuudessa monella suoritealalla”, kertoo tuotepäällikkö Juha-Matti Raatikainen, jonka mukaan ilmajousituksen suosio on lisääntynyt merkittävästi uusien massojen vanavedessä. Vuonna 2011 ilmajousitettujen puuautojen osuus oli 21 prosentin luokkaa, 2013 niiden osuus oli kivunnut jo 82 prosenttiin. Raatikaisen mukaan ilmajousituksen suosiota lisää tasonsäätömahdollisuuden ohella myös akselipainojen sovittamista helpottava kuormanilmaisin.

 ”Vastikään markkinoille tuotu neliakselinen trippeliauto kolmella ohjaavalla akselilla on herättänyt kiinnostusta erityisesti säiliöautoilijoiden parissa”, valottaa Raatikainen uudistuneen ja laajuudeltaan kasvaneen malliston hedelmiä.

”Euro 6 -moottoreiden perusrakenne on yhtäläinen Euro 5 –moottoreiden kanssa, joten meillä on käytössä erittäin luotettavaa tekniikkaa. Pakokaasujen puhdistuksessa hyödynnetään lähtökohtaisesti SCR-teknologiaa ja AdBlue-ureaa. Pakokaasujen takaisinkierrätystä hyödynnetään lähinnä moottorin lämpötilan nostamisessa”, valottaa Raatikainen, jonka mukaan nyt Eurooppaan rantautuvaa tekniikkaa on käytetty useiden vuosien ajan niin Pohjois-Amerikassa kuin Japanissakin.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi