Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo Trucksille sähkökuorma-autojen ennätystilaus

Volvo FM Electric

Volvo Trucks on saanut sadan FM Electric -sähkökuorma-auton tilauksen Pohjois-Euroopan suurimmalta merenkulku- ja logistiikkayritys DFDS:ltä. Kauppa on Volvo Trucksin suurin sähkökuorma-autojen tilaus tähän mennessä ja yksi kaikkien aikojen suurimmista raskaiden sähkökuorma-autojen tilauksista.  

”Tämä on merkittävä virstanpylväs sitoutumisessamme fossiilivapaisiin kuljetuksiin ja olen erittäin ylpeä kumppanuudestamme DFDS:n kanssa. Yhdessä osoitamme, että sähköiset kuljetusratkaisut ovat toteuttamiskelpoinen ratkaisu jo tänään. Uskon, että tämä rohkaisee monia muita asiakkaita ottamaan ensimmäisen askeleen omalla sähköistysmatkallaan”, Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm kertoo. 

Volvo FM Electric -sähkökuorma-autojen ensimmäiset toimitukset DFDS:lle alkavat vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä ja jatkuvat koko vuoden 2023. Kuorma-autoja tullaan käyttämään sekä lyhyissä että pitkissä kuljetuksissa DFDS:n kuljetusjärjestelmässä Euroopassa. 

”Olemme päättäneet DFDS:llä tehdä osamme osallistumalla hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ja kestävän toimitusketjun luomiseen. Tiedämme, miten tärkeää sähköistäminen on matkalla saavuttaa CO2-tavoitteet ja toivon, että voimme innostaa muita, kun siirrymme eteenpäin tässä elintärkeässä muutoksessa”, DFDS:n johtaja ja logistiikkajohtaja Niklas Andersson sanoo.

FM Electric -sähkökuorma-auton yhdistelmäpaino on 44 tonnia ja kantama jopa 300 km. Täydennyslatauksella kuljettajan taukojen aikana toimintamatkaa voidaan pidentää. Ajoneuvot voidaan ladata sekä yönylilatauksella (jokaisen auton mukana tulee AC-laturi) että suuritehoisella latauksella (DC-lataus). DFDS on valinnut rahoitusratkaisun, jonka Volvo Financial Services tarjoaa.

Läpimurto sähkökuorma-autoille Euroopassa

Raskaiden kuorma-autojen sähköistystrendi kiihtyy. Euroopassa on tänä vuonna rekisteröity muutama sata yli 16 tonnin sähkökuorma-autoa. Näistä noin 40 prosenttia on Volvon sähkökuorma-autoja.

”Selkeä tavoitteemme on ajaa sähkökuorma-autojen muutosta, ja markkinajohtajan asemamme osoittaa, että olemme ehdottomasti oikealla tiellä. Tavoitteemme vuodelle 2030 on, että puolet maailmanlaajuisista toimituksistamme on sähkökuorma-autoja. Olemme iloisia nähdessämme, että asiakkaidemme kasvava kiinnostus on alkanut näkyä tilauksissa, eikä vähiten tämän DFDS:n vaikuttavan tilauksen kautta”, Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm sanoo.Lue seuraavaksi