Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo Trucks ja DFDS sähköistävät kuorma-autokuljetusten toimitusketjua

Volvo FM Electric

Pohjois-Euroopan suurin kuljetus- ja logistiikkayhtiö DFDS ja Volvo Trucks yhdistävät voimansa sähköistääkseen raskaat kuorma-autokuljetukset. Yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa DFDS toimittaa täysin sähkökäyttöisellä kuorma-autolla osia Volvon kuorma-autotehtaalle Göteborgin lähelle. Yhteistyö on tärkeä askel Volvo-konsernin fossiilittoman toimitusketjun rakentamisessa.

”Olen erittäin iloinen ja ylpeä yhteistyöstämme DFDS:n kanssa matkallamme kohti kestävämpiä kuljetuksia. Volvo-konserni on asettanut tavoitteekseen rakentaa fossiilittomat toimitusketjut, ja tämä on merkittävä virstanpylväs sillä matkalla”, sanoo Volvo Trucksin johtaja Roger Alm.

Volvo Trucks ilmoitti huhtikuussa kolmen uuden raskaan täyssähköauton myynnin aloittamisesta. Yksi niistä on Volvo FM Electric, jota DFDS ensimmäisenä yrityksenä käyttää kaupallisessa liikenteessä. Kesän jälkeen kuorma-auto toimittaa osia Volvon kuorma-autojen tehtaalle Göteborgiin. Volvo FM Electric tulee aluksi ajamaan yhteensä 120 kilometriä päivässä.

”Tämä täyden skaalan sähköhanke osoittaa konkreettisella tavalla, kuinka tosissaan DFDS suhtautuu siirtymiseen sähköiseen liikkuvuuteen sekä vastuulliseen ja kestävään kuljetusbisnekseen”, sanoo Niklas Andersson, DFDS:n logistiikkatoimialan johtaja.

Volvo Group on yksi maailman suurimmista kuorma-autojen ja muiden ajoneuvojen valmistajista – ja samalla myös merkittävä kuljetusostaja. Tavoitteena on rakentaa fossiiliton toimitusketju.

”Yhteinen tavoitteemme on oppia toinen toisiltamme ja saada oivalluksia sähköisten kuljetusten kannalta olennaisista aiheista. Sähkön käyttö on paljon muutakin kuin vain kuorma-auto – se on täydellinen ratkaisu”, Roger Alm sanoo.

Tehokas latausasema

Tulevaisuuden turvaamiseksi DFDS päätti rakentaa markkinoiden tehokkaimman latausaseman, teholtaan 350 kW, päätoimipisteeseensä Göteborgiin.

”Olemme e-liikkuvuusmatkamme alussa ja tiedämme, että latauskapasiteetti on tärkeä. Yhteinen oppimiskokemuksemme Volvon kanssa on arvokas sähköistymisen alkumetreillä, sillä saamiemme tietojen perusteella voimme arvioida ajoneuvon akun kapasiteettia reittien ja yksittäisten tehtävien kannalta”, jatkaa Niklas Andersson.

Markkinoiden kattavin mallisto

Täyssähköisten FH-, FM- ja FMX-mallien myynnin aloituksen myötä Volvo Trucksilla on nyt kattava mallisto kuudesta keskiraskaasta ja raskaasta sähkökuorma-autosta. Tällä hetkellä se on alan kattavin kaupallinen sähkökuorma-automallisto.

”Esittelemällä Volvon uudet täysin sähkökäyttöiset suuremmalla kantavuudella ja tehokkailla voimansiirroilla varustetut kuorma-autot uskomme, että aika on oikea nopeaan sähköistymiseen raskaiden kuljetusten osalta”, Roger Alm toteaa.Lue seuraavaksi