Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo johtaa sähkökuorma-autojen kasvavia markkinoita

Volvo FH Electric

Viime vuonna raskaiden sähkökuorma-autojen määrä Euroopan ja Yhdysvaltojen teillä kasvoi nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Sen jälkeen, kun Volvo Trucks aloitti täyssähkökuorma-autojen tuotannon vuonna 2019, yhtiö on myynyt yli 4 300 sähkökuorma-autoa yli 38 maassa ympäri maailmaa.

Euroopassa (EU-maat, Norja ja Sveitsi) Volvo Trucks on IHS Markitin tietojen mukaan markkinajohtaja 32 prosentin osuudella raskaiden, yli 16 tonnin sähkökuorma-autojen markkinoista, ja Pohjois-Amerikassa (USA ja Kanada) lähes puolet vuonna 2022 rekisteröidyistä raskaista sähkökuorma-autoista oli Volvo kuorma-autoja.

Vuonna 2022 raskaiden sähkökuorma-autojen markkinat Euroopassa kasvoivat 200 prosenttia 1 041 kuorma-autoon, ja Volvo Trucksilla on suurin markkinaosuus.

Roger Alm

”Olemme päättäneet johtaa siirtymistä sähkökuorma-autoihin, ja markkinajohtaja-asemamme vuonna 2022, ei vain Euroopassa, vaan myös Pohjois-Amerikassa ja muilla markkinoilla, on todiste siitä, että teemme juuri niin. Vaikka sähkökuorma-autojen markkinat ovat vielä pienet, suunta on selvä: monet asiakkaistamme ovat nyt aloittamassa omaa siirtymistään sähkökuorma-autoihin. Aiomme olla tämän muutoksen mahdollistaja ja tavoitteenamme on, että 50 prosenttia maailmanlaajuisesta uusien kuorma-autojen myynnistämme on sähköisiä vuonna 2030”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Volvo tarjoaa tällä hetkellä alan laajimman tuotevalikoiman kuudella sarjatuotannossa olevalla tuotteella, jotka palvelevat hyvin monenlaisia kuljetuksia kaupunkien sisällä ja niiden välillä.

”Meillä on nyt tuoteportfolio, joka kattaa useimmat kuljetustehtävät moniin asiakastarpeisiin. Tavaravirtoja tarkasteltaessa sähkökuorma-autovalikoimallamme on mahdollista sähköistää lähes puolet kuljetuksista. Missiomme on tukea asiakkaitamme tämän toteuttamisessa”, kertoo Roger Alm viitaten Eurostatin tilastoon, joka osoittaa, että lähes puolet Euroopassa maanteitse kuljetettavista tavaroista kulki alle 300 km:n matkan.Lue seuraavaksi