Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo I-Save tuo säästöä

Volvo Trucks haluaa tarjota asiakkailleen parempaa polttoainetehokkuutta. Volvo kuorma-autot tuo markkinoille I-Save-toiminnolla varustetun FH-kuorma-auton. Uusi D13TC-moottori ja päivitetyt polttoainetta säästävät ominaisuudet muodostavat ratkaisun, jolla kaukokuljetusten polttoainekustannuksia voidaan pienentää jopa seitsemän prosenttia – ajettavuudesta tinkimättä.

Kuljetusten kysyntä on kasvussa kaikkialla Euroopassa, ja kuorma-autoilla ajetaan jatkuvasti pidempiä matkoja. Samalla dieselpolttoaineen hinta on nousussa, mikä rasittaa kuljetusyritysten kannattavuutta.

”I-Save ‑toiminnolla varustettu Volvo FH on vastauksemme tähän haasteeseen. Uusin teknologiamme on yhdistetty kokonaisratkaisuksi, joka pienentää merkittävästi kaukokuljetusten polttoaineenkulutusta – ajettavuudesta kuitenkaan tinkimättä”, kertoo Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm.

I-Save ‑toiminnolla varustetun Volvo FH:n ytimessä on uusi huippukehittynyt D13TC, joka on Volvo Trucksin tähän saakka polttoainetehokkain kaukokuljetuksiin tarkoitettu moottori. Mäntien sisäpuolen patentoitu aaltomallinen muotoilu tehostaa palamista ja parantaa tehokkuutta, sillä lämpöä ja energiaa suunnataan sylinterien keskelle. Pakokaasujen ylimääräinen energia ohjataan uudelleen moottorin käyttövoimaksi. Tämä tapahtuu niin kutsutulla turbocompound-lisäturbiinilla.

D13TC-moottori tuottaa lisävääntöä jopa 300 newtonmetriä. Tämä tarkoittaa, että vähempi kiihdyttäminen ja pienempi polttoainemäärä riittää tasaisen vauhdin ylläpitämiseen maantieajossa. Ratkaisu on ihanteellinen kaukoliikenneasiakkaille.

I-Save-toiminnon muita ominaisuuksia ovat uudet polttoainetehokkaat taka-akselit, päivitetty karttapohjainen I-See‑järjestelmä, joka analysoi reitin korkeusvaihtelut ja sopeuttaa ajon niiden mukaan, sekä kaukokuljetuksia varten optimoitu vaihteenvaihto-ohjelmisto. Näiden tuotteiden ja palveluiden tehokkuusparannukset voivat tuoda kaikkiaan jopa seitsemän prosentin säästöt polttoainekustannuksiin D13 Euro 6 Step D -moottoriin verrattuna.

”I-Save-toiminnon jokainen osa-alue on räätälöity kaukokuljetusyrityksille – erityisesti niille, jotka ajavat tyypillisesti yli 120 000 kilometriä vuodessa”, kertoo Volvo Trucksin voimansiirtoratkaisujen strateginen johtaja Mats Franzén. ”Mitä enemmän kilometrejä kertyy, sitä enemmän voidaan säästää. Moottori on tehokas ja tuottaa erittäin taloudellisen ja sujuvan ajokokemuksen.”

”Myöskin Suomessa ajettujen kenttäkokeiden tulosten perusteella olemme erittäin vakuuttuneita I-Save-toiminnon mukanaan tuomasta hyödystä asiakkaillemme. Ympäristöarvot ovat meille Volvolla erittäin tärkeitä. Pienemmän kulutuksen ansiosta Volvo kuorma-autot rasittavat ympäristöä entistäkin vähemmän”, Volvo Trucksin Suomen myyntijohtaja Reino Manninen kertoo.

I-Save ‑toiminnolla varustettu Volvo FH on tilattavissa Euroopan markkina-alueilla 11.3.2019 alkaen.

I-Save-toiminnolla varustetun Volvo FH:n ominaisuudet:

  • D13TC (turbocompound) -moottori, 460 hv (2 600 Nm) tai 500 hv (2 800 Nm)
  • Uudet, erittäin polttoainetehokkaat taka-akselit
  • Tyhjäkäyntisammutus
  • I-Roll-toiminnolla varustettu I-Cruise, joka säätelee nopeutta ja pitää polttoaineenkulutuksen alhaisena
  • Säätyvätilavuuksinen ohjaustehostinpumppu
  • Päivitetty I-See
  • Päivitetty, kaukokuljetusohjelmistolla varustettu I-Shift

Lue seuraavaksi