Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo etsii taloudellisia kuljettajia

Volvo Trucksin taloudellisen ajon kilpailun – Drivers’ Fuel Challengen Suomen karsinnat ovat käynnistyneet. Seuraavan kuukauden aikana järjestetään 26 karsintaa, joiden taloudellisimmat kuljettajat etenevät kisaamaan Suomen taloudellisimman kuljettajan tittelistä elokuun puolivälissä järjestettävään finaaliin. Suomen kilpailun voittaja kohtaa haastajansa ympäri maailmaa Göteborgissa 19. syyskuuta järjestettävässä finaalissa. Maailman taloudellisimman kuljettajan tittelin lisäksi voittajalle on tiedossa Volvon elämysmatka.

Kilpailu on tarkoitettu ammatikseen kuorma-autoa ajaville kuljettajille kuorma-automerkistä riippumatta. Osanottajien polttoainetaloudellisuutta ja ajotapaa tarkastellaan muun muassa Volvon Dynafleetia apuna käyttäen.

”Polttoainekulut ovat raskas menoerä kuljetusyrityksille ja ajotapojen muutoksilla voidaan saavuttaa huomattavia kustannussäästöjä. Drivers’ Fuel Challenge on tärkeä keino rohkaista kuljettajia taloudellisempaan ajoon ja myös pysyvään sellaiseen”, sanoo Volvo Finland AB:n palvelutuotteista vastaava Vesa Soppi.

Volvo Trucksin taloudellisen ajon kilpailu järjestettiin edellisen kerran vuonna 2011 nimellä Super Eco Driver. Tuolloin kilpailuun osallistui yli 3600 kuljettajaa 22 maasta. Suomea maailman finaalissa edusti Harri Siikaluoma Kuusamosta ja eteläkorealainen Han HoGyan pokkasi parhaan kuljettajan palkinnon. Volvo Trucks on järjestänyt polttoainetaloudellisuuskilpailun ympäri maailmaa vuodesta 2009. 

Suomen esikarsinnat ovat herättäneet kuljetusyritysten ja kuljettajien keskuudessa paljon kiinnostusta., sillä monet kisapäivät ovat jo täynnä, joskin useilla paikkakunnilla on vielä avoimia kisapaikkoja. 

Suomessa kilpailu käydään ajamalla ennalta määrätty maantiereitti kuormatulla Volvo FH:lla mahdollisimman taloudellisesti. Kilpailutilanne Suomen karsinnoissa vastaa mahdollisimman pitkälle aitoa ajotilannetta, jolloin esimerkiksi nopeus- ja muita liikennesääntöjä on noudatettava ja kuorma-autoa on käsiteltävä oikein. Näin kilpailutilanne on myös turvallinen muiden tielläliikkujien kannalta.

Kilpailun paikalliset tulokset julkistetaan Volvo Trucksin Suomen Facebook-ryhmän Drivers’ Fuel Challenge –tapahtumassa aina kunkin kisapäivän jälkeen. Lisäksi tässä ryhmässä jaetaan muita kilpailuun liittyviä uutisia sekä vinkkejä polttoainetaloudellisempaan ajamiseen.

Lisätietoja ja kilpailupäiviin ilmoittautuminen löytyy osoitteesta driversfuelchallenge.com/fi.

Lue seuraavaksi