Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo ensimmäisenä maailmassa: sähkökuorma-autoja fossiilivapaalla teräksellä

Volvo Electric

Maailman ensimmäisenä kuorma-autovalmistajana Volvo on alkanut käyttää fossiilivapaata terästä kuorma-autoissaan. Ensimmäiset sähkökuorma-autot, joissa on käytetty fossiilivapaata terästä, toimitetaan nyt asiakkaille.

Volvo Trucks aloitti syyskuussa raskaiden sähkökäyttöisten, yhdistelmäpainoltaan 44 tonnin kuorma-autojen sarjatuotannon ensimmäisenä maailmanlaajuisena kuorma-autovalmistajana. Osa sähkökuorma-autoista on myös maailman ensimmäisiä, joissa käytetty teräs on fossiilivapaasti tuotettua.

Jessica Sandström
Jessica Sandström, Volvo Trucksin Senior Vice President of Product Management

”Matkamme päästöttömyyteen sisältää sekä fossiilivapaat ajoneuvot toiminnassa että kuorma-autojen materiaalin korvaamisen kokonaan fossiilivapailla ja kierrätetyillä vaihtoehdoilla”, sanoo Jessica Sandström, Volvo Trucksin Senior Vice President of Product Management.

Ruotsalainen SSAB valmistaa fossiilivapaata terästä täysin uudella tekniikalla käyttäen fossiilivapaata sähköä ja vetyä. Tuloksena on merkittävästi pienempi ilmastovaikutus ja tärkeä askel kohti nollapäästöistä arvoketjua. Fossiilivapaata terästä käytetään osassa Amazonin ja DFDS:n sekä kuljetusyhtiö Simon Loosin kautta Unileverille toimittavissa sähkökuorma-autoissa.

”Amazonilla olemme matkalla koko toimintamme hiilidioksidipäästöttömyyteen vuoteen 2040 mennessä. Tarvitsemme Volvon kaltaisia kumppaneita, jotta tämä siirtymä toteutuisi”, sanoo Andreas Marschner, Amazonin Vice President Transportation Services Europe.

”DFDS on sitoutunut vihreään siirtymään ja toimittamaan vihreämpiä kuljetus- ja logistiikkaratkaisuja. Jokainen askel logistiikan vihreässä siirtymävaiheessa vie meidät lähemmäksi hiilivapaata yhteiskuntaa, ja siksi olemme iloisia kuullessamme, että osa uusista pian toimitettavista sähkökuorma-autoistamme on myös valmistettu fossiilivapaasta teräksestä”, sanoo DFDS:n Niklas Andersson, EVP, Logistics Division.

Ensimmäistä vedyllä valmistettua terästä käytetään kuorma-auton runkorakenteessa, johon kaikki muut pääkomponentit asennetaan. Fossiilivapaan teräksen saatavuuden lisääntyessä se otetaan käyttöön myös kuorma-auton muihin osiin.

90 prosenttia Volvo-kuorma-autosta voidaan kierrättää

Nykyään noin 30 prosenttia uuden Volvo-kuorma-auton materiaaleista on peräisin kierrätysmateriaaleista. Lisäksi jopa 90 prosenttia kuorma-autosta voidaan kierrättää sen käyttöiän lopussa. Fossiilivapaa teräs täydentää merkittävästi Volvon kuorma-autoissa käytettyä perinteistä ja kierrätettyä terästä.

Volvo FH Electric Amazon

Volvo Trucks on sitoutunut Pariisin sopimukseen ilmastonmuutoksesta ja saavuttamaan arvoketjussa kasvihuonekaasupäästöttömyyden viimeistään vuoteen 2040 mennessä.Lue seuraavaksi