Uutiset

Kuljetuskalusto

Veho ostaa Ruotsin Mercedes-Benz-kuorma-autojen maahantuonnin

Mercedes-Benz

Veho on sopinut Ruotsin Mercedes-Benzin kuorma-autojen maahantuontiliiketoiminnan hankinnasta. Liiketoiminnan myy Mercedes-Benz Sverige AB, joka kuuluu Daimler AG ‑konserniin. Kauppa kiihdyttää Vehon kasvua Ruotsissa ja on siten linjassa yhtiön pitkän tähtäimen kasvustrategian kanssa. Samalla Vehon tiivis ja pitkä kumppanuus Mercedes-Benzin ja Daimler Truckin kanssa syvenee entisestään.

Veho maahantuo ja jälleenmyy Mercedes-Benz-henkilöautoja, -pakettiautoja, -kuorma-autoja ja -hyötyajoneuvoja Suomessa, Virossa, Liettuassa ja joulukuun alusta lähtien myös Latviassa sekä toimii merkin jälleenmyyjänä Ruotsissa. Yhtiöllä on myös kattavat huollon sekä kestävän liikkumisen ja digitaalisten ratkaisujen palvelut kuluttajille, yritysasiakkaille ja logistiikka-alalle. Vuonna 2020 Vehon liikevaihto oli 1,1 miljardia euroa ja yhtiö työllisti 2200 henkilöä. Veho perustettiin Suomessa vuonna 1939 Mercedes-Benzin yhteistyökumppaniksi, ja se on ollut perustamisestaan asti saman perheen omistuksessa.

Vehon asema vahvistuu

Mercedes-Benz eActros

“Olemme äärimmäisen tyytyväisiä, että pitkä ja menestyksekäs yhteistyömme Daimler Truckin kanssa syvenee. Tänään julkistettu kauppa on jälleen yksi konkreettinen osoitus siitä, että Daimler näkee Vehon strategisena kumppanina Suomessa, Ruotsissa ja Baltian maissa. Tiiviissä yhteistyössä Daimler Truckin kanssa luomme luotettavia, sujuvia ja tehokkaita palveluja asiakkaillemme, houkuttelevia urapolkuja henkilöstöllemme ja kasvun mahdollisuuksia kumppaneillemme. Tavoitteenamme on luoda lisäarvoa asiakkaillemme ja ennakoida heidän tarpeitaan hyödyntämällä kaikkien toiminta-alueidemme parhaita käytäntöjä ja toimintatapoja”, toteaa Vehon toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen.

”Mercedes-Benz tunnetaan huippulaadustaan ja korkeasta vaatimustasostaan kumppaneilleen. Tavoitteenamme on, että myös muut palvelumme heijastelevat samaa tinkimätöntä laatutasoa ja asiakaskokemuksemme on toimialan paras. Samalla haluamme pitää asiakkaidemme kuorma-autojen elinkaaren aikaiset kokonaiskustannukset matalina. Yhteistyön syveneminen maailman johtavan autonvalmistajan kanssa myös Ruotsissa kirittää toimintaamme ja kannustaa jatkuvaan parantamiseen yhdessä Mercedes-Benzin, Daimler Truckin, jälleenmyyjien ja asiakkaidemme kanssa”, sanoo Vehon hallituksen puheenjohtaja Kari Kauniskangas.

”Daimler Truckilla ja Veholla on takanaan kymmenien vuosien tuloksellinen kumppanuus Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Tätä taustaa vasten yhteistyön johdonmukainen seuraava askel on, että Veho vastaa jatkossa Mercedes-Benz-kuorma-autojen maahantuonnista Ruotsissa. Olen erittäin iloinen, että Daimler Truck on saanut Vehon tähän rooliin. Veho on sitoutunut ja vakaa kumppani ja olen luottavainen, että he jatkavat liiketoiminnan kehitystä ja vahvistavat Mercedes-Benz kuorma-autojen asemaa Ruotsin markkinoilla”, kertoo toimitusjohtaja Jens Tittel, Mercedes-Benz Trucks Sweden.

Mercedes-Benz-kuorma-autojen Ruotsin maahantuontiliiketoimintaa johdetaan Malmöstä käsin. Liiketoiminnan suunnitellaan siirtyvän Veholle vuoden 2022 toisen kvartaalin aikana. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.Lue seuraavaksi