Uutiset

Kuljetuskalusto

NCS Finland Oy:lle lisää Mercedes-Benz-vetoautoja

NCS Finland Oy on yksityinen suomalainen kuljetus- ja logistiikka-alan yritys, jonka erikoisalaa ovat koko Euroopan kattavat maantiekuljetukset.

Alkuvuonna NCS vahvisti markkina-asemaansa ostamalla DSV Road Oy:n lämpötilasäädeltyjen kuljetusten liiketoiminnan. Nyt NCS Finland Oy:n Thermo Express -palvelussa on 21 omaa vetoautoa ja 100 perävaunua. Näiden lisäksi yrityksen asiakkaita palvelee noin 70 alihankkijan verkosto.

Lämpötilasäädellyssä ja aikataulutetussa maantiekuljetuspalvelussa FNA/FRC-kalusto on GPS-seurannalla varustettu ja kuljetuslämpötilaa valvotaan online-seurannalla. Kuormassa kulkee useimmiten elintarvikkeita, pakasteita, kukkia, kasveja sekä lääkkeitä ja muita farmaseuttisia tuotteita.

Kaluston luotettavuudelle korkeat vaatimukset

Tarkasti aikataulutettu palvelu asettaa kalustolle korkeat vaatimukset ja tämän vuoden aikana yrityksen vetoautoista 16 päivitetään uusiin viidennen sukupolven Mercedes-Benz Actros 5 -vetoautoihin. Marraskuussa näistä olivat luovutuksessa järjestyksessään autot numerot 6, 7 ja 8.

Kaksiakseliset erikoismatalat vetoautot ovat tyyppiä 1842 LSnrL. Moottorina identtisissä autoissa on toisen sukupolven polttoainetaloudellinen OM471-moottori, jonka iskutilavuus on 12,8 litraa ja huipputeho 421 hevosvoimaa. Moottorin huippuvääntömomentti on 2 100 newtonmetriä.

Täysin automatisoidun 12-vaihteisen Powershift 3 -vaihteiston suurimmalla vaihteella on käytettävissä korotettu vääntömomentti. Autoissa on lisäksi moottorijarru ja GPS-tuettu vakionopeudensäädin (PPC), joka Powershift-vaihteiston kanssa takaa miellyttävän ja taloudellisen ajon.

Autoihin valittu Mercedeksen Gigaspace-ohjaamo takaa kuljettajille parhaan mahdollisen mukavuuden. Ohjaamon seisontakorkeus istuinten välissä on 213 senttimetriä. Kaksi mukavuusvuodetta takaavat rentouttavat unihetket ja jääkaappi pitää eväät viileinä. Automatisoitu ilmastointi ja polttoainetoiminen ohjaamon ja moottorin lisälämmitin kuuluvat luonnollisesti auton varusteisiin.

Autoja olivat vastaanottamassa NCS Finland Oy:n varatoimitusjohtaja Jarmo Halonen (kuvassa vas.), liikennepäällikkö Petri Virtanen (kuvassa toinen oik.) ja myyntijohtaja Heikki Ruuhijärvi. Vehon puolelta autot kättelivät Mika Liljeström (toinen vas.) ja Tomi Tammi (oik.).

Ennakointia huoltoihin

Autoissa oleva älykäs Mercedeksen UP Time-järjestelmä verkottaa asiakkaan auton ja Mercedes-Benz-huollon. Järjestelmä kykenee ennakoimaan auton osien vaihtotarpeet ja mahdolliset tulevat häiriöt. Lisäksi se antaa infoa tulevista huolloista. Näin korjaamohenkilöstö voi olla asiakkaaseen yhteydessä jo ennen mahdollista ajon keskeyttävää toimintahäiriötä, ja huoltotapauksissa voidaan ajankohta suunnitella parhaiten asiakkaan logistiikkaan soveltuvaksi.

NCS Finland Oy:n Thermo-liiketoiminta on keskitetty Turkuun ja kaikki kalustohuollot pyritään tekemään Liedon Veholla.
”Uptime-järjestelmästä on myönteisiä kokemuksia jo pelkästään huoltojen ennakoinnissa”, kertoo liikennepäällikkö Petri Virtanen.

Taloudellista ja kannattavaa kuljettamista

Tänä vuonna tehty ajoneuvohankinta on jatkumoa vuonna 2016 alkaneelle DSV Road Oy:n yhteistyölle Vehon kanssa.

”Alhainen polttoaineenkulutus mahdollistaa samalla myös pienemmät päästöt. Pitkät huoltovälit lisäävät taloudellisuutta. Vehon tarjoamat laadukkaat jälkimarkkinointipalvelut. Autojen hyvä varustelu ja Gigaspace-ohjaamo pitävät kuljettajat tyytyväisinä”, listaavat NCS Finland Oy:n varatoimitusjohtaja Jarmo Halonen, liikennepäällikkö Petri Virtanen ja myyntijohtaja Heikki Ruuhijärvi nyt hankitun kaluston etuja.

Erikoismatala alusta, 95 senttimetrin vetopöytäkorkeus ja taka-akselin rengastus koossa 295/55R22,5 mahdollistavat kuormatilan sisäkorkeuden aina 285 senttimetriin asti. Se lisää kuormauskykyä ja parantaa ilmankiertoa kuormatilassa.

Autojen ajosuorite on vuodessa keskimäärin 140 000 kilometriä, jolloin ne tulevat NCS Finland Oy:n ajossa vaihtoikään noin kolmen vuoden päästä.


Lue seuraavaksi