Uutiset

Kuljetuskalusto

Veho Vehkalan Hyötyajoneuvokeskuksen peruskivi muurattiin

Veho Vehkala peruskiven muuraus

Veho Vehkalan peruskivi muurattiin juhlallisin menoin Vantaalla 4.9. Muurattu peruskivi on ensi vuonna valmistuvan hyötyajoneuvokeskuksen kuorma-autokorjaamon eteläsivun antura. Tontille nousee noin 12 000 neliömetrin rakennus Mercedes-Benz-hyötyajoneuvojen myynti-, huolto- ja korjaustoimintoja varten. Esikuvana tulevalle hyötyajoneuvokeskukselle on Frankfurtissa toimiva Daimler Trucksin toimipiste.

Juhlatilaisuudessa puheenvuoron pitivät Vantaan kaupunkiympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, Daimler Trucksin jälleenmyyjäverkoston kehittämisestä vastaava johtaja Hans Luedecke, Veho Oy Ab:n toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen ja Varte Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Koho.

Veho Vehkala muurauslasta

”Asiakkaidemme vaatimukset ja odotukset ovat muuttuneet ja kehittyneet samalla muiden koko yhteiskuntaamme koskevien muutosten kanssa. Palvelujen oikea-aikainen ja helppo saatavuus ovat erittäin keskeisiä tekijöitä, kuten myöskin palveluiden tuottamiseen liittyvät kestävän kehityksen toimintatavat. Vehkalan kiinteistön rakentamisessa toteutetaan useita kestävän kehityksen varmistavia valintoja, kuten esimerkiksi maalämpö ja aurinkoenergian hyödyntäminen. Lisäksi kiinteistön suunnittelussa on huomioitu esimerkiksi sähköautojen huoltamiseen ja lataamiseen liittyvät vaatimukset”, kertoo Vehon toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen.

”Vantaa kasvaa tällä hetkellä maamme kunnista nopeimmin. Kasvun taustalla on ripeä työpaikkojen kasvu, ja Vehkalan työpaikka-alue on tästä kasvusta hyvä esimerkki.

Tontin esirakentaminen toteutettiin resurssiviisaasti hyödyntäen omia maa- ja kalliomassoja. Työmaan ulkopuoliset massavirrat olivat vähäisiä, millä vähennettiin liikenteen päästöjä”, toteaa Vantaan kaupunkiympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.

Peruskiven muuraamiseen osallistuivat Vehon hallituksen jäsen Philip Aminoff, Vehon hallituksen puheenjohtaja Kari Kauniskangas, Vehon toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen, Varten toimitusjohtaja Arto Jokinen, Varten hallituksen puheenjohtaja Heikki Koho ja Varten rakennuspäällikkö Mikko Sirviö.

Perinteiden mukaisesti peruskiven sisään muurattuun metallilieriöön jätettiin terveisiä tuleville sukupolville nykypäivästä. Metallilieriöön suljettiin päivän lehti, viiden euron seteli ja kolikoita, Veho Suomi -johtoryhmän ja Veho kuorma-autoliiketoiminnan johtoryhmän kokoonpanot sekä ajan hengen mukaisesti käsidesiä ja kasvomaski.

Lue myös: Uusi Veho hyötyajoneuvokeskus Vehkalaan

Lue seuraavaksi