Uutiset

Kuljetuskalusto

Veho ostaa kuorma-autotoiminnan Malmössä

Suomen suurin autoalan yritys Veho jatkaa toimintansa laajentamista Ruotsissa tytäryhtiönsä Veho Bil Sverige Ab:n kautta. Veho Bil on allekirjoittanut sopimuksen, jolla se ostaa Mercedes Försäljnings Ab:lta kuorma-autotoiminnan Malmössä. Näin Veho Bil jatkaa Mercedes-kuorma-autojen myyntiä, korjausta ja palvelujen tarjoamista Malmön seudulla. Kaupan yhteydessä Veho Bil on myös allekirjoittanut sopimuksen liiketoiminnan siirrosta uusiin toimitiloihin, jotka valmistuvat loppuvuonna 2020.

Kaupan myötä Vehon asema Ruotsissa vahvistuu ja toiminta laajenee kuorma-autojen osalta. Nykyään Veho keskittyy Ruotsissa yksinomaan Mercedes-Benzin jälleenmyyntiin. Veho myykin Ruotsin Mercedes-Benzien osalta jo noin 13 % henkilöautoista, 20 % pakettiautoista ja 10 % kuorma-autoista. Malmön yrityskaupan jälkeen Vehon markkinaosuuden Mercedes-kuorma-automyynnistä arvioidaan nousevan yli 35 prosenttiin.

”Olemme tyytyväisiä, että pääsemme laajentamaan raskaiden ajoneuvojen toimintaamme Ruotsissa. Yhdeksän kuukautta sitten ostimme Auto-Centrumin Västeråsissa ja kesäkuun alussa avasimme erillisen kuorma-autoliikkeen Örebrossa”, toteaa Veho Bilin toimitusjohtaja Metin Basberber.

”Etelä-Ruotsin kuorma-autoliiketoiminnan kasvu on Vehon strategian mukainen askel. Näemme nykyisessä liiketoiminnassa paljon kehityspotentiaalia”, jatkaa Vehon ulkomaiden liiketoiminnoista vastaava johtaja Kenneth Nyman.

”Veho Bil on ollut meille pitkäaikainen ja luotettu yhteistyökumppani. Nyt se on meidän onneksemme päättänyt jatkaa laajentumistaan Malmöhön, jolloin pääsemme edelleen syventämään hyvää yhteistyötämme”, sanoo Mercedes Trucks Sverigen toimitusjohtaja Jens Tittel.

LUE MYÖS: Veho täyttää 80 vuotta

Lue seuraavaksi