Uutiset

Kuljetuskalusto

Valtatien 5 Huruksen ja Hietasen välisen osuuden rakentaminen alkaa huhti–toukokuussa

Hurus - Hietanen

Väylävirasto on allekirjoittanut urakkasopimuksen Skanska Infra Oy:n kanssa Vt 5 Hurus – Hietanen -hankkeen rakentamisesta. Työt valtatiellä alkavat huhti-toukokuun taitteessa. Hankkeen yleisötilaisuus järjestetään 3. toukokuuta Hirvensalmen Lahnaniemellä.

Hankkeessa parannetaan valtatietä 5 Huruksen ja Hietasen välillä. Työt päästään aloittamaan nopeasti, sillä alueella on tehty valmistelevia töitä jo viime kesänä. Esimerkiksi tien levennyksen esteenä olleet johdot on siirretty ja kantoja on poistettu.

”Urakoitsija suunnittelee parhaillaan urakan toteutusta. Ensimmäisiä näkyviä merkkejä lähestyvästä rakentamisesta ovat työmaataulut sekä työnaikaiset liikennejärjestelyt”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Marja Wuori Väylävirastosta.

Urakoitsija Skanska Infra Oy:n työpäällikkö Antti Kuokkanen odottaa tiimeineen töiden alkua.

 ”Työt alkavat Kalkkivuoren ja Niemistönojan alueella siltapaikkojen valmistelevilla töillä”, Kuokkanen kertoo kevään työvaiheista. 

Rakentamisen kustannukset ovat nousseet, minkä vuoksi Lahnaniemen ja Hietasen välillä toteutetaan vain rahoituksen tässä vaiheessa mahdollistamat työt. Mikäli lisärahoitus varmistuu, saadaan kaikki suunnittelut työt tehtyä marraskuun 2024 loppuun mennessä. Monikkalan ja Lahnaniemen välillä urakka toteutuu suunnitellusti tänä vuonna. 

Yleisötilaisuus Hirvensalmen Lahnaniemellä

Väylävirasto järjestää 3.5.2023 kello 18–19.30 yleisötilaisuuden Sampan Vintin päärakennuksessa Hirvensalmen Lahnaniemellä, osoitteessa Sampantie 136. Kahvia on tarjolla kello 17.30 alkaen. Tilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua. 

Tilaisuudessa esitellään hanketta, suunnitelmia ja rakentamista sekä kerrotaan töiden aikataulusta. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Tilaisuuden lopussa on aikaa vapaalle keskustelulle karttojen äärellä. Yleisötilaisuuden tiedot ja mahdolliset muutokset päivitetään hankkeen verkkosivuille.

Hanke parantaa liikenneturvallisuutta   

Huruksen ja Hietasen välisen tieosuuden parantaminen valtatiellä 5 kohentaa merkittävästi liikenneturvallisuutta erityisesti uuden keskikaiteen ansiosta. Uudistuksen myötä ajonopeus voidaan pitää talvellakin turvallisesti 100 kilometrissä tunnissa. Lisäksi hankkeessa rakennetaan yksi uusi eritasoliittymä, jota pitkin on turvallisempaa liittyä valtatielle. 

Rakentamissuunnittelun suunnitelmakartat on julkaistu hankkeen verkkosivuilla osoitteessa https://vayla.fi/vt-5-hurus-hietanenLue seuraavaksi