Uutiset

Kuljetuskalusto

Vähälä Yhtiöille Suomen ensimmäiset MAN eTGE täyssähköpakettiautot ammattikäyttöön

Vähälä Yhtiöt on tehnyt K Auto Oy:n kanssa sopimuksen MAN eTGE täyssähköpakettiautojen hankinnasta. Hiljaiset ja paikallisesti päästöttömät täyssähköpakettiautot tullaan ottamaan keväällä Vähälän jakeluliikenteen käyttöön.

”Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovat yrityksemme toimintaa ohjaavia arvoja. Haluamme olla vähäpäästöisemmän kuljettamisen edelläkävijöitä logistiikka-alalla. Olemme investoineet suunnitelmallisesti puhtaampaan liikenteeseen ja hankkineet kokemusta muun muassa kaasukäyttöisestä raskaan liikenteen kalustosta. Tämän kevään aikana tulemme tarjoamaan asiakkaillemme myös vähäpäästöisempää paikallisjakelua”, kertoo Vähälä Yhtiöiden toimitusjohtaja Ville Vähälä.

”Olemme iloisia, että saamme olla mukana kehittämässä vähäpäästöisempää kuljettamista yhdessä Suomen eturivin logistiikkayhtiön kanssa. Yhteistyö tukee myös erinomaisesti K-Auton ja MANin vastuullisuusstrategiaa ja on merkittävä päänavaus täyssähköpakettiautojen valjastamisessa ammattimaiseen tavaraliikenteeseen”, sanoo MANin myyntipäällikkö Veli Pusa.

Vähälän Yhtiöiden käyttöön tulevat täyssähköpakettiautot ovat MAN eTGE 3.140 umpipakettiautoja. Autot ovat etuvetoisia, varustettuina lyhyellä puolikorkealla korilla ja 270 astetta aukeavilla takaovilla. Paikallisesti täysin päästöttömien ja lähes äänettömien pakettiautojen teho on 100 kW (136 hv), akuston kapasiteetti 35,8 kWh ja WLTP-mittaustavan mukainen toimintamatka 114 km. Täyssähköpakettiautot tulevat liikennöimään päivittäisessä jakeluliikenteessä Oulun ja Jyväskylän lähialueilla.

”Uskomme, että vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttö tulee yleistymään ja pyrimme aktiivisesti löytämään monipuolisia mahdollisuuksia vähäpäästöisempiin logistiikkaratkaisuihin”, Vähälä jatkaa.

Lue seuraavaksi