Uutiset

Kuljetuskalusto

Vähälä Yhtiöiden ympäristöystävälliset täyssähköpakettiautot kaupunkijakeluun

Vähälä Yhtiöiden vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys näkyvät jokapäiväisen toiminnan lisäksi kaupunkikuvassa, kun hiljaiset ja paikallisesti päästöttömät MAN eTGE täyssähköpakettiautot aloittavat liikennöinnin Oulun ja Jyväskylän kaupunkijakelussa maanantaina 29.6.2020.

Vähälä Yhtiöiden uudet täyssähköpakettiautot ovat MAN eTGE 3.140 umpipakettiautoja. Kokonaispainoltaan 3,5 tonnin autot ovat etuvetoisia, varustettuina puolikorkealla korilla. Lähipäästöiltään pienien ja lähes äänettömien autojen teho on 100 kW (136 hv), akuston kapasiteetti 35,8 kWh ja WLTP -mittaustavan mukainen toimintasäde 114 km.

”Päätimme investoida sähköiseen kaupunkijakelukalustoon. Päädyimme ajoneuvovalinnassamme MAN eTGE:hen, joka vastaa tarpeitamme kooltaan, ominaisuuksiltaan ja elinkaarensa kustannuksiltaan. Kokoluokassaan ensimmäisenä Suomessa ammattiliikenteeseen otettavat sähköautot antavat meille tärkeää tietoa ja kokemuksia sähköisen jakelukaluston tuomista mahdollisuuksista”, summaa Ville Vähälä uusien ajoneuvojen hankintaa.

Vähälä Yhtiöt tunnetaan logistiikka-alan vastuullisena toimijana ja ympäristöasioiden edelläkävijänä. Yhtiössä uskotaan uusien energiaratkaisujen kehittymiseen ja vaihtoehtoisten polttoaineiden käytön yleistymiseen. Sähkö nähdään kaupunkijakelussa varteenotettavana ja tehokkaana energianlähteenä.

”Olemme investoineet määrätietoisesti ympäristöystävällisiin ratkaisuihin kalustomme ja kiinteistöjemme osalta. Alamme suunnannäyttäjänä, tutkimme jatkuvasti uusia tapoja puhtaampien logistiikkapalvelujen tuottamiseksi. Olemme kokeilleet ennakkoluulottomasti vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttömahdollisuuksia ja kokemuksemme ovat olleet positiivisia”, Ville Vähälä kertoo.

Viime vuosien aikana Vähälä Yhtiöt on investoinut muun muassa kaasukäyttöiseen raskaanliikenteen kalustoon, testannut sähkökäyttöistä thermoperävaunua ja parantanut merkittävästi kiinteistöjensä energiatehokkuutta. Yhtiö on mukana Oulun kaupungin kehityshanke ITS Oulussa ja aloittanut keskusta-alueella tavarajakelun sähköavusteisella Armadillo -konttipyörällä. Nyt liikenteeseen lähtevät täyssähköpakettiautot jatkavat yhtiön edistyksellistä työtä puhtaamman logistiikan puolesta.

Lue seuraavaksi