Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusia kokoja Nokian E-Truck- ja R-Truck-tuoteperheisiin

Kuljetustyössä on tärkeää, että raskaan kaluston renkaat valitaan tarkoin työhön sopiviksi. Nokian E-Truck-rengasperhe on suunniteltu tarjoamaan luotettavia ja taloudellisia kilometrejä alueellisissa ja keskipitkän matkan kuljetuksissa. Nokian R-Truck-rengasperhe sen sijaan loistaa vaativassa tie- ja maastokäytössä. Nokian Renkaat laajentaa rengasvalikoimaansa uusilla kokovaihtoehdoilla palvellakseen kumpaakin tarvetta entistäkin paremmin.

Keski-Euroopan kaltaisissa paikoissa, joissa kaupungit reunustavat teitä tiheänä nauhana, tarvitaan keskipitkillä matkoilla ja alueellisissa kuljetuksissa luotettavasti palvelevia kuorma-auton renkaita. Vaikka talvet eivät aivan Pohjolan lumisuuteen ylläkään, on huojentavaa tietää renkaiden suoriutuvan säästä kuin säästä – ajoittainen lumi ja loska mukaan lukien. Juuri näihin oloihin kehitettiin erinomaisen kilometrituloksen tarjoava, 3PMSF-talvimerkintää kantava Nokian E-Truck-rengasperhe.

Nokian E-Truck Steer

“Keskipitkät matkat ja paikalliskuljetukset asettavat renkaille omat vaatimuksensa”, kertoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Teppo Siltanen. “Nokian E-Truck -rengasperhe on tarkoitettu taloudelliseksi joka sään vastaukseksi näihin vaatimuksiin.”

Taloudellinen ohjausakselin rengas

Uusi tuote laajentaa Nokian E-Truck Steer -ohjausakselin renkaiden kokovalikoimaa. Koossa 385/55R22.5 se soveltuu sekä paikalliskuljetuksiin että keskipitkän matkan kuljetuksiin tiheästi asutetuilla alueilla.

“Uutuusrengas tarjoaa samaa vakautta ja erinomaisen kilometrituloksen, josta koko Nokian E-Truck-perhe on tunnettu”, kertoo Teppo Siltanen. “Lisäksi polttoainetaloutta on parannettu ja lämmönmuodostusta on saatu entistä alhaisemmaksi renkaan matalan vierintävastuksen avulla.”

Perävaunun rengas kahteen maailmaan

On/off-road-kuljetukset vievät renkaat kahteen erilaiseen maailmaan. Maantiesiirtymissä ollaan kulloistenkin tienpäällysteiden ja sääolojen armoilla, kun taas maansiirtotyömaa tai kaukainen metsätyömaa vaatii maasto-ominaisuuksia. Nokian R-Truck-rengasperhe on tehty toimimaan molemmissa maailmoissa.

Nokian R-Truck Trailer

“Maastokäytössä turvallisesta pidosta pitää huolen avoimen pintakuvion hyvä itsepuhdistuvuus”, Teppo Siltanen sanoo. ”Turvallisuutta ja taloudellisuutta lisää entisestään viillon- ja murtumankestävä kumiseos, jonka lämmönmuodostus on vähäistä.”

Maantieajossa renkaan käyttöikä on niin ikään yksi avaintekijöistä. ”Tasapainoiseksi suunniteltu rengas palvelee hyvin näissä kahdessa erilaisessa ympäristössä. Nokian R-Truck -sarja on yhtä lailla kotonaan sekä tiellä että työmaalla, ja sen ominaisuudet mahdollistavat pitkän ja huolettoman käyttöiän”, Teppo Siltanen kertoo.

Raskaita lasteja varten tehty

Uusi Nokian R-Truck Trailer -rengas 285/70R19.5-kokoisena on tehty perävaunuihin varta vasten raskaita kuormia ajatellen. ”Puutavarakuljetus on tälle renkaalle täydellinen käyttökohde”, kertoo Teppo Siltanen. ”Siinä yhdistyvät raskaat perävaunut, metsätiesiirtymät ja metsätyömailla ajaminen.”

Koot ja saatavuus

Sekä Nokian E-Truck Steer 385/55R22.5 että Nokian R-Truck Trailer 285/70R19.5 ovat saatavilla syyskuusta 2021 alkaen.Lue seuraavaksi