Uutiset

Kuljetuskalusto

Nokian Hakka Truck Trailer -perävaunurengas tarjoaa turvallisempia ja taloudellisempia kilometrejä

Kun kuormat ovat raskaita ja tieolosuhteet vaihtelevat, on jokaisen akselipaikan renkaalla merkitystä. Painava perävaunu vaikuttaa koko ajoneuvoyhdistelmän ajettavuuteen, mikä asettaa renkaiden pidolle, vakaudelle ja luotettavuudelle kriittisiä vaatimuksia. Vaarallisten aineiden (ADR), nesteiden tai puuhakkeen kaltaisen massatavaran kuljetuksissa laadukkaat renkaat tuovat varmuutta koko yhdistelmän ajettavuuteen. Uusi Nokian Hakka Truck Trailer on premium-luokan perävaunun rengas vaativimpiin kuljetuksiin. Se tarjoaa enemmän kilometrejä, erinomaisen pidon ja matalan vierintävastuksen, jotta kuljetukset olisivat varmoja, mukavia ja taloudellisia.

Koko Nokian Hakka Truck -rengasperhe on optimoitu tarjoamaan erinomaista pitoa kaikkina vuodenaikoina kulumisen ollessa hidasta ja tasaista. Uuden Nokian Hakka Truck Trailer -perävaunun renkaan esittelyn myötä premium-luokan ominaisuudet ovat nyt tarjolla jokaiselle akselipaikalle.

“Me kutsumme renkaan pidon, vierintävastuksen ja kestävyyden suhdetta ’maagiseksi kolmioksi’, jossa yhden ominaisuuden parantaminen usein heikentää jotakin toista”, kertoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Teppo Siltanen. ”Uusi Nokian Hakka Truck Trailer -rengas on onnistuttu sijoittamaan tässä kolmiossa ihannekohtaan, jossa kaikki kolme ominaisuutta ovat huippuluokkaa ilman kompromisseja.”

Vaativiin kuljetuksiin

Hyvän perävaunurenkaan tärkeys on kaikkein ilmeisintä vaarallisten aineiden (ADR), nesteiden tai massatavaran kuljetuksissa. Painava perävaunu vaikuttaa koko ajoneuvoyhdistelmän ajettavuuteen, jolloin perävaunurenkaiden pito, vakaus ja luotettavuus ovat kriittisiä vaatimuksia.

”Esimerkiksi maitokuljetukset tiloilta asettavat renkaille suuria vaatimuksia, koska säiliö on raskas ja viimeiset kilometrit ajetaan usein välillä mutaisiksi tai lumisiksi muuttuvilla sorateillä”, Siltanen sanoo. ”Sama pätee hakekuljetuksiin.”

Myös lainsäädännöllä on entistä suurempi vaikutus perävaunurenkaisiin. ”Energiatehokkuuden ja matalan melutason vaatimukset tiukkenevat maailmanlaajuisesti”, Siltanen kertoo. ”Monissa Pohjoismaissa vaaditaan myös jokaiselta renkaalta 3PMSF-merkintää talvikuukausien aikana.”

Nokian Hakka Truck Trailer -rengas täyttää tiukimmatkin vaatimukset polttoainetaloudellisen vierintävastuksensa, matalan melutasonsa ja 3PMSF-merkintänsä ansiosta.

Turvallisuutta ja taloudellisuutta

Turvallisuuden lisäksi uusi Nokian Hakka Truck Trailer -perävaunurengas on suunniteltu taloudellisia kilometrejä ajatellen.

“Renkaan kilometritulos on oma luokkaansa”, Teppo Siltanen sanoo. ”Pitkä ja huoleton käyttöikä merkitsee helpompaa renkaiden hallintaa ja pitkällä tähtäimellä matalampia kokonaiskustannuksia.”Rahaa ja ympäristöä voi säästää myös pinnoittamalla renkaansa uudelleen. Tästä syystä Nokian Renkaat on lanseerannut myös yhteensopivan Nokian Noktop Hakka Trailer -pinnoitteen yhdessä renkaan kanssa.“Nokian Hakka Truck Trailer -renkaan tukeva runkorakenne soveltuu hyvin uudelleenpinnoittamiseen”, Teppo Siltanen muistuttaa. “Alkuperäistä pintakuviota vastaava Nokian Noktop Hakka Trailer -pinnoite varmistaa, että renkaan suorituskyky pysyy yhtä hyvänä toisellakin käyttökierroksella!”

Lue seuraavaksi