Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi Volvo FMX tarjoaa innovaatioita maansiirtoon

Volvo esitteli Bauma-messuilla uuden Volvo FMX –maansiirtoauton, jonka kerrotaan sisältävän niin kuljetusyrittäjille kuin kuljettajillekin etuja tuovia uutuuksia.

”Volvo FMX antoi maansiirtosegmentille selkeän identiteetin ja nyt olemme ottaneet askeleen eteenpäin kaikilla tärkeillä alueilla – lujuudessa, ajotuntumassa ja muotoilussa. Kaikki on suunniteltu kuljettajaa silmällä pitäen”, toteaa Volvo Trucksin toimitusjohtaja Claes Nilsson.

FMX:n kehitystyössä painopiste oli vahvasti maansiirtoauton kuljettajan päivittäisissä työolosuhteissa. Ohjaamon sisätilat on suunniteltu kokonaan uudelleen, ja lukuisat uutuudet helpottavat ja tehostavat kuljettajan työtä.

Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä on huomattava parannus erityisesti maansiirtokuljettajalle vähentäen lihaskuormitusta ja ehkäisten kuljettajan niska-, käsivarsi- ja selkäkipuja. Pienillä nopeuksilla myös raskaasti kuormattua kuorma-autoa voi ohjata vaikka yhdellä sormella”, hehkuttaa Nilsson.

Maansiirtoautossa on myös uudentyyppinen takailmajousitus, joka lisää mukavuutta ja varmistaa etenemiskyvyn erittäin hyvän maavaran ansiosta. Tuotanto eurooppalaisille asiakkaille alkaa syyskuussa

Lue seuraavaksi