Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi ohjelmistoalusta työkoneiden kuljetusten järjestelyyn – 4Hevy.com

Parisuhteitakin solmitaan nykyisin internetin avustuksella. Miksi ei myös lavetti- ja konekuljetuksia voisi järjestellä verkon välityksellä. Kuljetusalalla pitkään työskennellyt Jussi Peltola pohti tätä asiaa pitkään, kunnes päätti tehdä asialle jotain. Näin syntyi 4Hevy.com-palvelualusta konekuljetuksille.

Maailma kehittyy koko ajan kovaa vauhtia. Silti kaupankäynnin haaste tuntuu olevan edelleen sama monilla aloilla, miten saada tarjonta kohtaamaan kysynnän. Jussi Peltolan luotsaama 4Hevy Oy on kehittänyt webbipohjaisen ohjelmistoalustan, joka saattaa konekuljetuksien tekijät ja tarvitsijat yhteen helpolla tavalla. 4Hevy.com on verkkoselaimella toimiva ohjelmisto, joten se toimii kaikilla laitteilla, joilla on pääsy internetiin.

Hyvällä syyllä voidaan puhua markkinointityökalusta, joka palvelee nimenomaan kuljetusyrittäjiä. Monesti kone- ja raskaita kuljetuksia tekevät ovat pienyrityksiä, joiden aika kuluu kokonaan itse kuljetustehtävissä. Markkinointi nähdään usein välttämättömänä pahana, mutta kilpailuyhteiskunnassamme siihenkin on panostettava.
4Hevy.com tarjoaa markkinointityökalun lisäksi kuljetusten reaaliaikaisen seurantavälineen, laskutuskanavan sekä toteutuneiden tilausten historiatietojen tarkastelutyökalun. Yhtä lailla samat palvelut ovat tarjolla kuljetusten tilaajapuolelle.

Peltola listaa käyttäjäryhmän, joille ohjelma on suunnattu. Asiakkaita ovat koneurakoitsijat sekä konekauppiaat ja -vuokraamot kaikissa konetyypeissä. He ovat niitä, jotka tarvitsevat kuljetusta mitä ihmeellisimmistä paikoista, mitä ihmeellisimpiin aikoihin. Palveluntarjoajia ovat puolestaan kuljetusliikkeet ja monet yksinoperoivat lavetti- tai konekuljetusyrittäjät. Tätä tekijäryhmää Peltola sanoo Suomessa olevan pitkälti puolen tuhatta. Asiakaskuntaa on varmasti toinen moinen. Nyt vain pitäisi saada nämä tahot kohtaamaan toisensa helposti ja nopeasti.

4Hevy.com yhdistää

Ohjelmistoympäristön suunnittelussa on pyritty minimaaliseen visuaaliseen ilmeeseen. Poissa ovat mahtailevat grafiikat ja monimutkaiset polut. Yksinkertaisuus on valttia. Peltola sanoo, että tarjouspyynnön jättäminen käy minuutissa, samoin kuin tarjouksen tekeminen. Homma toimii seuraavasti.

Kuljetuspalveluntarjoajan, Lavetti-Lassen, tulee kirjautua 4Hevy.com-palveluun. Liittyminen on ilmaista eikä palvelun piirissä olemiseen sisälly kuukausimaksua. Liittymisen yhteydessä tarkistetaan, että liittyjän tilaajavastuuasiat ja kuljetusvastuuvakuutukset ovat kunnossa. Näin Lavetti-Lasse on mukana ryhmässä, joka saa aina tarjouspyynnön, kun sellainen jossain tehdään. Nyt jo muutaman kuukauden aukiolon jälkeen 4Hevy.comin piirissä on lähemmäs sata lavetti-/konekuljetusyrittäjää.

Kuljetuksen tarvitsijan tulee samoin rekisteröityä palveluun. Rekisteröityminen on Tilaaja-Taunollekin ilmaista. Hänen tekemässään tarjouspyynnössä on vain oleellinen; mitä, mistä mihin ja missä aikaikkunassa kuljetus tulee tapahtua. Mukaan liitetään myös kuvia ja tietoa lastauksesta, omin avuin vai tarvitaanko nostoapua.

Ja kun Tilaaja-Tauno painaa enteriä, ilmestyy tarjouspyyntö Lavetti-Lassen ja muiden palveluun kirjautuneiden kännykkään. Tarjouspyyntöön vastaaminen on sekin helppoa ja nopeaa. Ei tarvitse tehdä tyylikkäitä tarjouskirjeitä korulauseineen, vaan hinta ja kuljetusaika riittävät. Tarjous välittyy taas puolestaan tarjouspyynnön tekijälle, joka sitten valitsee työn tekijän, olivat valintaperusteet sitten mitkä tahansa. Nopein vastaaja on yleensä vahvoilla, jos hinta on kohdallaan.

Tilaaja-Tauno saa tarjouksen, jossa kuljetuksen kokonaishinta sekä palveluntarjoavan (4Hevy.comin) ottama palvelumaksu näkyy avoimesti. Tilauksen synnyttyä se välittyy Lavetti-Lasselle, joka voi edelleen välittää toimeksiannon kuljettajilleen kännykän välityksellä.

Kuljetustapahtumaan liittyy reaaliaikainen seuranta verkkokaupoista tuttuun tapaan (lastaus, lähtö, purku jne). Ne välittyvät ohjelmistoalustan kautta kaikille asianosaisille.

Hoitaa myös laskutuksen

Kuljetustoimeksiannon välittämisen lisäksi 4Hevy hoitaa laskutuksen. 4Hevy lähettää laskun tilaajalle ja maksaa kuljetuksen työn suorittajalle ottaen prosessissa luottoriskin. Kaikista tapahtumista jää osapuolille historiatiedot myöhäisempiä tarkasteluja varten.

Lopuksi Peltola listaa koneet ja laitteet, jotka istuvat hyvin 4Hevy.comin piiriin. Niitä ovat kaivukoneet, pyöräkuormaajat, traktorit, puimurit, metsäkoneet, jyrät, trukit, materiaalinkäsittelykoneet, kurottajat, kivenmurskaimet, parakit, lavat, nostimet, asfalttikoneet, tiehöylät, nosturien osat jne. Siirreltävää siis piisaa, eikä kokorajoituksia ole.

”Heavy But Easy”, kuten Peltola päättää.
Lue seuraavaksi