Uutiset

Kuljetuskalusto

Uusi Iveco T-Way erittäin vaativaan maastoajoon

Iveco T-Way

Iveco täydentää raskaiden ajoneuvojen Iveco Way -mallistoa uudella maastokuorma-autolla, joka on suunniteltu haastaviin tehtäviin äärimmäisissä olosuhteissa. Kuorma-auto on kehitetty legendaarisen Iveco Trakkerin pohjalta.

Uudessa Iveco T-Way -kuorma-autossa on uusi Hi-Tronix-automaattivaihteisto, jossa on erityisesti maastossa liikkumiseen kehitettyjä toimintoja. Uudet taka-akseleiden levyjarrut, järeä taka-akseleiden jousitusjärjestelmä, kevennetty omapaino ja monet muut ominaisuudet, kuten Hi-Traction-järjestelmä, monipuolinen liitettävyys, digitaaliset palvelut ja erittäin mukava ohjaamo, lisäävät tehokkuutta ja kannattavuutta entisestään.

Iveco T-Way lanseerattiin digitaalisessa live-tapahtumassa.

Iveco esitteli uuden raskaan Iveco T-Way -maastoajoneuvon jälleenmyyjäverkostolleen ja toimialan kansainvälisen lehdistön edustajille digitaalisessa tapahtumassa. Iveco T-Way perustuu brändin huippuluokan maastoajoneuvojen pitkään kestävyyden ja luotettavuuden perintöön, ja sisältää uusimpia teknisiä ratkaisuja.

Iveco T-Way

”Tänään käännämme uuden lehden Ivecon maastoajoneuvojen poikkeuksellisessa historiassa lanseeraamalla Iveco T-Way:n, joka on Trakkerin seuraaja ja raskaan sarjan vahvin edustaja. Tämä erittäin voimakas ajoneuvo on suorituskyvyn, järeyden ja kestävyyden edelläkävijä, joka vahvistaa entisestään Ivecon asemaa raskaiden maastoajoneuvojen sektorilla. Iveco T-Way uudistaa osaltaan raskaiden ajoneuvojen Iveco Way -mallistoamme, joka on nyt yksi markkinoiden tuoreimmista, monipuolisimmista ja innovatiivisimmista valikoimista”, sanoi Luca Sra, Ivecon kuorma-autojen liiketoimintayksikön operatiivinen johtaja.

”Olemme ravistelleet alaa Iveco S-Way -maantieautolla. Tänään teemme sen uudestaan maastoajoneuvojen sektorilla. Muutamme kuorma-autoilun tulevaisuutta myös tässä segmentissä – Iveco T-Way tuo tulevaisuuden tähän päivään. Iveco T-Way -mallin suunnittelun tavoitteena oli viedä kestävyys, luotettavuus, tehokkuus, monipuolisuus, liitettävyys ja – onhan kyseessä italialainen automerkki – muotoilu uudelle tasolle. Nimi kertoo kaiken: T niin kuin tukeva!”, totesi Thomas Hilse, Ivecon brändijohtaja.

Suunniteltu tukevaksi ja luotettavaksi

Ivecon mukaan T-Way on suunniteltu tarjoamaan luokkansa paras suorituskyky kaikissa maastoajotehtävissä. T-Way -kuorma-autossa on edeltäjistään tuttu järeä ja erittäin kestävä, 10 millimetrin paksuisesta teräksestä valmistettu runko. Suurin etuakselipaino on 9 tonnia, ja vetävät taka-akselit ovat napavälitteisiä vakiovarusteena. Vetävän telin uusi järeä jousitusjärjestelmä optimoi ajoneuvon painon ja parantaa maastosuorituskykyä. Myös maavara on entistä suurempi ja lähtökulma parempi.

Iveco T-Way

Iveco T-Way:ssa moottorina on luotettava ja tehokas 13-litrainen Cursor 13, enimmillään 510 hevosvoimaisena. Kevyempiin kokoonpanoihin on saatavana myös Cursor 9 -moottori.

Moottorin kumppaniksi on saatavana 12- tai 16-vaihteinen Hi-Tronix -automaattivaihteisto, jossa on nyt uusia erityisesti maastoajoon tarkoitettuja toimintoja. Niihin kuuluvat mäkilähtöavustin, heijaustoiminto ja ryömintätila. Iveco Hi-Cruise -järjestelmä parantaa vaihteiston tehokkuutta maantieosuuksilla. Se sisältää ennakoivan vaihdevalinnan, ennakoivan vakionopeussäädön ja ekorullaustoiminnon, joka hyödyntää ajoneuvon liike-energiaa alamäessä.

Parantunut tuottavuus ja tehokkuus

Iveco T-Way on suunniteltu tehokkaaksi ja tuottavaksi. Se on aiempaa kevyempi, ja siinä on uudet telematiikkatoiminnot ja digitaaliset palvelut. Se tarjoaa uuden polttoainetta säästävän ratkaisun tehtäviin, joissa vaaditaan ajoittain jokapyörävetoa: hydrostaattinen Hi-Traction -vetojärjestelmä 6×4 -mallisiin tasakuorma- ja vetoautoihin. Järjestelmä toimii 25 km/h -nopeuteen saakka ja aktivoituu automaattisesti tuottamaan tarvittaessa lisää hydraulista vetoa etupyörille. Se tarjoaa merkittäviä etuja polttoaineenkulutuksen ja hyötykuorman osalta verrattuna perinteiseen AWD-ratkaisuun.

Hyötykuormaa parantaa entisestään alhainen omapaino, joka on 325 kg kevyempi Trakkeriin verrattuna. Se on toteutettu taka-akselien kaksoistuen uudella yksiosaisella valetulla rakenteella. Nämä ominaisuudet tuottavat merkittäviä etuja tehtävissä, joissa vaaditaan myös maantieajoa esimerkiksi kuljetettaessa rakennusmateriaaleja.

Iveco T-Way

Myös Iveco T-Way on varustettu Connectivity Boxilla muun Way-malliston tapaan. Yhteysjärjestelmä mahdollistaa telediagnostiikan ja ennakoivan huollon, ja sen avulla voidaan seurata etänä jokaisen ajoneuvon suorituskykyä koko ajan ja varmistaa siten paras mahdollinen tehokkuus. Jatkuvasti laajenevan Iveco On -yhteyspalveluiden valikoiman tarkoitus on maksimoida asiakkaiden tuottavuus ja ajoneuvojen kestävyys sekä minimoida suunnittelemattomat seisonta-ajat.

Joustavasti muunnettava maastokuorma-auto

Iveco T-Way on päällirakentamisen näkökulmasta poikkeuksellisen joustava. Saatavilla olevat vetotavat ovat 4×4, 6×4, 6×6, 8×4 ja 8×8. Neliakseliset mallit ovat tasakuorma-autoja, muita vetotapoja saa myös vetoautoihin. Jokapyörävetoisten mallien valikoimaa on laajennettu uusilla 4, 4,2 ja 4,5 metrin akseliväleillä varustetuilla autoilla, jotka voivat kuljettaa erikoiskuormia ilman alustaan tehtäviä muutoksia.

Iveco T-Way

Uusi Hi-Mux -sähkö- ja elektroniikka-arkkitehtuuri on täysin yhteensopiva uusimman sukupolven ohjausjärjestelmien kanssa. Voimanulosottovalikoima sisältää uuden tehokkaan sandwich-tyyppisen voimanulosoton, joka tuottaa jopa 2 300 Nm:n vääntömomentin.

Erinomainen muunnettavuus, valikoiman monipuolisuus ja versioiden suuri määrä tekevät Iveco T-Way -mallista täydellisen kuorma-auton kaikenlaisiin ammatillisiin tehtäviin, vaikka ne vaatisivat laajamittaista korin muuntamista.

Mukava ja turvallinen ohjaamo

Iveco T-Way -kuorma-auton ohjaamossa on nähtävissä Iveco Way -malliston kuljettajaystävällinen ja esteettinen muotoilu sekä tyylikkäät ja aerodynaamiset linjat. Versioita on kaksi: lyhyt AD-ohjaamo ja pitkä AT-ohjaamo, joissa on vakiomallinen tai korkea katto. Käytännölliset ohjaamot helpottavat kuljettajan päivittäistä työtä ominaisuuksilla, jotka parantavat näkyvyyttä, suojaavat lialta sekä helpottavat huolto- ja korjaustoimia. Koko kuljettaja-alue on luotu tarjoamaan käytännöllinen ja helppokäyttöinen ympäristö. Miellyttävä ja ergonominen kuljettajan istuin sekä uuden konseptin mukainen monitoimiohjauspyörä varmistavat kuljettajan mukavuuden.

Auto on suunniteltu tarjoamaan erinomaiset suojaus- ja turvaominaisuudet, jotka ylittävät tyyppihyväksyntävaatimukset selkeästi. Jarrut ovat sähköisesti ohjatut EBS-jarrut. Takavetoisissa autoissa levyjarrut ovat jokaisessa pyörässä. Lisäksi kaikissa malleissa on uusi ADAS (Advanced Driving Assistance Systems), joka sisältää elektronisen ajonvakautuksen ja kaistanvaihdon varoituksen.

Iveco X-Way täydentää Iveco:n maastoajoneuvojen valikoimaa

Raskas Iveco X-Way -kuorma-auto sopii erinomaisesti käyttötarkoituksiin, joissa auto työskentelee 90 prosenttia ajasta tiellä ja pystyy kulkemaan viimeisen kilometrin työmaalle maastossa. Kuorma-auto on suunniteltu joustavaan käyttöön, ja siihen on saatavana laaja valikoima alusta-, ohjaamo- ja akseliversioita. Se on rakennettu kestäväksi ja luotettavaksi monenlaisiin käyttötarkoituksiin, ja siinä on kaikki maantieajoneuvon turvallisuus-, mukavuus- ja tehokkuusominaisuudet. Ajoneuvo soveltuu täydellisesti markkinoille, joilla on tiukat kokonaispainorajoitukset ja joilla hyötykuorma lisää tuottavuutta – erityisesti SuperLight-versio tuottaa erinomaisen hyötykuorman.

Iveco T-Way

Iveco X-Way ja Iveco T-Way ovat nykyaikaisia monipuolisia ajoneuvoja maastoajotarkoituksiin.

Iveco Way tarjoaa ratkaisun kaikkiin raskaisiin tehtäviin

Uusi Iveco T-Way täydentää laajan Iveco Way -valikoiman, jossa on nyt vaihtoehto kaikkiin tehtäviin. Iveco S-Way on suorituskykyinen ja tehokas raskas kuorma-auto tieliikenteeseen, josta on myös kaasukäyttöiset Natural Power -versiot. Iveco X-Way tarjoaa hyvät ominaisuudet sekä maantiellä että maastossa ajamiseen. Uusi Iveco T-Way on vankkarakenteinen työkalu vaativiin maasto-olosuhteisiin ja kovaan käyttöön.


Lue seuraavaksi