Uutiset

Kuljetuskalusto

Uuden Actrosin asiakastesteissä hyviä kokemuksia

Suomalainen Vähälä Yhtiöt on mukana Mercedes-Benz Trucksin eurooppalaisissa Actros-asiakastesteissä, ja kokemukset autosta ovat jo tähän mennessä erittäin lupaavia. Elias Salonen on yksi ensimmäisistä kuljettajista, joka testaa uutta Actrosia Suomen talvessa. Yhtiön testaama Actros on varusteltu alan huipputeknologialla; mukana ovat esimerkiksi Active Drive Assist -ajoavustin, joka mahdollistaa osittain automatisoidun ajamisen sekä MirrorCam-kamerajärjestelmä, joka korvaa normaalit pää- ja laajakulmapeilit.

”Näytöt ovat suoraan näkökentässäni. Mikään peili ei peitä näkyvyyttä etuviistoon. Kameran kuva kääntyy sisäkaarteessa mukana, ja näytön laajakulmakuvassa näen myös kaarteissa hyvin toisen perävaunun perän. Näen aina, mitä perävaunun ympärillä tapahtuu”, kuljettaja Elias Salonen (20) kiittää.

Vähälän testiautolla ajetaan päivittäin noin 900 kilometrin lenkki. Yritykselle tärkeä arvo on kuljetusten turvallisuus, ja siksi niihin hankitaan aina kuljettajan avustinjärjestelmät. Työssä ja matkojen aikataulutuksessa tukevat Actrosin älykäs vakionopeudensäädin ja vaihteistonohjausjärjestelmä PPC (Predictive Powertrain Control), ABA 5 -jarruavustin (Active Brake Assist 5) sekä Actrosin Multimedia Cockpit.

”Näen Multimedia Cockpitin näytöstä, mikä nopeusrajoitus liikenneympyrässä on voimassa ja miten kaukana olen vielä ympyrästä. Tämä on yksinkertaisesti coolia”, Salonen toteaa. Kaksi kolmasosaa Vähälän 65 vetoautosta on Mercedes-Benzejä, joille on solmittu myös huolenpitosopimukset Uptime-palveluineen.

Lisää Elias Salosen mietteitä videon kera Roadstars-verkkojulkaisussa.

Lue seuraavaksi