Uutiset

Kuljetuskalusto

Tredu aloittaa logistiikan väyläopinnot yhteistyössä JAMK:n kanssa

Soran kuormausta

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun logistiikan alan opiskelijat voivat jatkossa suorittaa korkeakouluopiskeluun tähtääviä väyläopintoja osana logistiikan perustutkintoa. Väyläopinnot suoritetaan yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) kanssa, ja niiden laajuus on 30 opintopistettä.

Syksyllä 2021 ensimmäistä kertaa tarjottava logistiikan alan AMK-polku tarjoaa Tredun opiskelijoille mahdollisuuden tulla valituksi erillishaun kautta JAMK:n logistiikkainsinööriopintoihin ilman valintakoetta. Tutkintoon sisällytettävät korkeakouluopinnot ovat opiskelijalle maksuttomia.

Logistiikan väyläopintoihin haetaan Tredun perustutkinto-opintojen aikana opinto-ohjaajan kautta. Haku- ja ilmoittautumisaika on 12.9.2021 asti.

Väyläopinnoilla korkeakouluun

Tredun opiskelijat voivat suorittaa korkeakouluopintoja osana ammatillista tutkintoaan. Suoritettavien korkeakouluopintojen tulee täydentää opiskeltavaa ammatillista tutkintoa tai tukea jatko-opintoihin hakeutumista.

Väyläopinnot ovat valmiiksi suunniteltu paketti korkeakouluopinnoista. Opiskelija suorittaa alakohtaisesti joko noin puolen vuoden tai vuoden korkeakouluopinnot ammatillisten opintojensa aikana. Näin opiskelija saa lyhennettyä tulevia korkeakouluopintojaan.

Väyläopinnot suorittamalla opiskelijan on mahdollista hakeutua alan korkeakouluopintoihin erillishaun kautta. Logistiikan lisäksi Tredussa on tarjolla väyläopintoja kone- ja tuotantotekniikasta, liiketoiminnasta, sosiaali- ja terveysalalta sekä metsäalalta.

Lue seuraavaksi