Uutiset

Kuljetuskalusto

Transpoint International myy ulkomaisia maantielogistiikan liiketoimintoja

VR Groupin omistama tytäryhtiö Transpoint International (FI) Oy myy Baltian sekä Keski- ja Itä-Euroopan (CEE-maiden) maantielogistiikan liiketoimintansa pohjoismaalaiselle Greencarrier Freight Servicesille. Transpoint International (FI) vastaa VR Transpointin kansainvälisestä maantieliikenteestä.

”Markkinoilla on tapahtunut vuosien varrella useita muutoksia ja olemme luopuneet kansainvälisistä maantietoiminnoista Euroopassa. Yrityksessä on tapahtunut hyvää kehitystä ja ihmiset ovat tehneet erinomaista työtä. Toiminta ei kuitenkaan ole VR Transpointin strategian ytimessä. Jatkossa bisnes pääsee kehittymään Greencarrierin omistuksessa, jossa on luja tahto panostaa tähän liiketoimintaan”, VR Transpointin johtaja Martti Koskinen sanoo. 

”Transpoint International (FI) on merkittävä tekijä Suomen ja Baltian välisillä maantielogistiikkamarkkinoilla, jolla on hyvin pitkä historia ja monipuolinen asiakaspohja. Meille tämä on tärkeä ja luonnollinen kehitysaskel matkallamme kohti pitkäjänteisiä ja kestäviä ratkaisuja, joita haluamme tarjota niin markkinalle kuin asiakkaillemmekin. Yhdessä Transpoint Internationalin Baltian ja Keski- ja Itä-Euroopan maantielogistiikkapalvelujen kanssa meistä tulee yksi alueen suurimmista operaattoreista, tiimimme vahvistuu reilusti ja voimme tarjota asiakkaillemme entistä laajemmin kestäviä kuljetusratkaisuja”, Greencarrier Freight Servicesin toimitusjohtaja Mikael Forsberg kertoo.

Yrityskaupan myötä Baltian sekä CEE-maiden maantieliikenteen liiketoiminnot siirtyvät kokonaisuudessaan Greencarrier Freight Servicesin omistukseen. Viron, Latvian ja Liettuan toimipisteissä sekä CEE-maiden liikenteen liiketoiminnoissa Suomessa Helsingin toimipisteessä työskentelee kaikkiaan noin 40 henkilöä, jotka siirtyvät uuden työnantajan palvelukseen. Yrityskauppa on ehdollinen, kunnes Viron kilpailuviranomainen on hyväksynyt kaupan.

Kaupan osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Kaupan ulkopuolelle ja VR Groupin omistukseen jäävät suomalainen emoyhtiö Transpoint International (FI) Oy sekä yrityksen omistamat kaksi venäläistä tytäryhtiötä. Kauppa ei vaikuta VR Transpointin kotimaan maantielogistiikan tai rautatielogistiikan toimintaan.

Lue seuraavaksi