Uutiset

Kuljetuskalusto

Toinen hiilikuiturakenteisella puomilla oleva pumppuauto Suomeen

CIFA K60H - Konepörssi

Etelä-Suomen Imubetoni Oy:lle luovutettiin huhtikuussa uusi CIFA K60H 5-akselisella MAN-alustalla. Kyseessä on ensimmäinen yli 40 metrinen hiilikuiturakenteisella puomilla oleva pumppuauto Suomessa. Hiilikuitupuomien, joita tässä koneessa on kolme viimeistä puomia, tarkoitus on keventää puomiston kokonaispainoa, vähentää tukileveyttä ja lisätä sivu-ulottumaa. Vakiona on mm. Smartronic -ohjausjärjestelmä. Tämän ansiosta puomin liikkuvuutta voidaan säätää portaattomasti. Näin ollen myös turvallisuus on taattu työmailla ja saavutetaan aina maksimaalinen ulottuma tukijalkojen asemasta riippumatta. Alustan kantavuus on 44 000 kg, suurin sallittu tämän tyyppisellä alustalla on 50 000 kg.

<– Hiilikuiturakenteisella puomilla olevan CIFA K60H luovutuksessa paikalla olivat Hannu Ollikainen, Toomas Hitrov, Markku Venäläinen Etelä-Suomen Imubetonilta sekä Kari Kuusela ja Keijo Muhonen Talhulta.

”Vastaava teräspuominen 56 metrinen painaa usein jo 50 tonnia”, tietää Talhu Oy:n rakennuskoneiden Kari Kuusela. Taka-akseli on ohjaava. Moottori on MAN:n oma 12,5 litrainen, vähäpäästöinen ja taloudellinen dieselmoottori.
CIFA-hiilikuiturakenne vahvistaa rakennetta, mutta keventää samalla kokonaispainoa. ”Hiilikuiturakenteinen puomi on pitkälle vietyä tekniikkaa. Se on kevyempi, vahvempi ja jäykempi kuin perinteinen teräspuomi. Jos rahalla ei olisi merkitystä, koko puomi olisi hiilikuitua. Mutta valitettavasti myös rahalla on oma osuutensa, siksi osa puomirakenteesta on edelleen terästä”, selventää Kuusela.

CIFA Carbotech -hiilikuitupuomisilla koneilla saadaan lisää ulottuvuutta. Hiilikuitupuominen pumppu on kevyempi, jolloin myös tukijalkojen aukeama on pienempi kuin teräspuomisella saman kokoluokan koneella. ”Tämän ansiosta puomi ulottuu tukipisteestä mitaten pidemmälle kuin teräspuomisen koneen puomi. Carbotech vastaa aina luokkaa suurempaa teräspuomikonetta.” ”Carbotech-sarjan etuna on 20% vahvempi ja 25% teräsrakenteista puomia kevyempi rakenne. Lisäksi sillä on jopa 20% enemmän ulottumaa (kapeampi tuenta). Tällä hetkellä muilla merkeillä ei hiilikuitupuomeja ole”, sanoo Kuusela. Valmistajan viimeisin suuri kehitystyö on ollut kaikkien pumppuyksiköiden uusiminen. Pumppujen kokoa ja rakennetta on muutettu. Betonisäiliöiden muotoa on muutettu ja sitä myötä myöskin kaikki sen sisällä.

Korkeussuunnassa pienenentyneet mitat ja samoin pituussuunnassa lyhentyneet pumppuyksiköt ovat kokonaan uutta ajattelua, varsinkin kun huomioidaan kasvanut iskupituus ja suurempi pumppauspaine. Siihen ovat vaikuttaneet useat eri muutokset rakenteissa. Suurimmat muutokset edellisiin malleihin ovat betonisäiliön uusi muotoilu ja mitoitus, S-venttiilin uusi muoto, uusi leikkuurenkaan ratkaisu uudistetuilla osilla (kulutuslevy ja leikkuurengas), manuaalinen pohjaluukku, uudet nousuportaat ja perän tuenta. Myös kasvanut iskupituus ja suuremmat halkaisijat, uuden mallinen pumppaussylinterin mäntä ja entistä suurempi teho sekä paine parantavat lopputulosta. Kaikki Carbotech -mallit on siis varustettu uudella pumppyksiköllä ja Smartronic-laitteistolla, joka takaa maksimaalisen

www.talhu.fi

Lue seuraavaksi