Uutiset

Kuljetuskalusto

Toimiva kolmio tuo tehokkuutta – Lectica, ST-Autokeskus ja BarBus

Lectican Sanna Rautaharkko, ST-Autokeskuksen Janne Viitanen sekä BarBusin Jarmo Mäkinen pitävät kolmen ammattitaitoisen yrityksen tehokkaan yhteistoiminnan vauhdissa. Kun yritysten arvomaailmat kohtaavat, sujuvat asiat joustavasti, mikä näkyy ajan ja rahan säästöinä sekä asiakastyytyväisyyden kasvuna.

Samanlaisen arvomaailman sekä asenteet omaavat henkilöt viihtyvät yleensä yhdessä ja tämä pätee yhtä hyvin myös yritysmaailmassa. Kun kolmea yritystä yhdistävät perusperiaatteina vastuullisuus, rehellisyys, ahkeruus ja suunnitelmallisuus, ovat kaikki edellytykset menestyksekkäälle yhteistyölle jo pitkälti valmiina. Lectica-tuotemerkistä tunnettu 68-vuotias ajoneuvovarustelija Hakalan Verhoomo, monipuolinen autoliike ST-Autokeskus sekä laadukkaiden henkilökuljetusten erikoisliike BarBus ovat kehittäneet saumattoman yhteistoimintansa todella pitkälle, minkä ansiosta suuretkin projektit sujuvat nopeasti ja kustannustehokkaasti.

BarBus on tamperelainen, vuonna 1997 perustettu henkilökuljetusalan yritys, jonka menestys on aina perustunut laadukkaan kaluston lisäksi korkeaan ja yksilölliseen palvelun tasoon. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 30 henkilöä, joiden työvälineinä toimivat vain huippuluokan taksit ja luxus-bussit. Vuosien mittaan yritys on kehittänyt toimivat yhteistyösuhteet alan ammattilaisiin. Toimivaksi hankintaketjuksi on muodostunut ST-Autokeskuksen sekä Lectican toimiva kokonaisuus. Osapuolet tuntevat toistensa tarpeet ja prosessit sujuvat tehokkaasti ilman turhaa byrokratiaa.

”Tee prikulleen samanlainen”

Lectican BarBus-ratkaisut on tehty käytännöllisyyden, viihtyvyyden sekä kestävyyden ehdoilla. Lectican tuotteilla BarBusin jokapäiväiset kovat työtehtävät sujuvat ongelmitta, minkä ansiosta yritykseen on vuosien mittaan hankittu jo kymmeniä Lectican ajoneuvoja.

BarBus on hankkinut Lecticalta kaiken kaikkiaan noin 40 ajoneuvoa ja näistä merkittävän osan on toimittanut valkeakoskelainen ST-Autokeskus. ”Olemme olleet hyvin tyytyväisiä sekä ST-Autokeskuksen että Lectican palveluun, sillä yritykset tuntevat tarpeemme hyvin ja heidän palveluasenteensa vastaa omaa korkeaa vaatimustasoamme. Olemme kertoneet kaikki yksityiskohtaisimmatkin toiveemme esimerkiksi autojen sisustuksesta, ja räätälöinti on onnistunut ammattitaidolla useimmiten hyvinkin nopeasti. Tätä kautta Lecticalle on hioutunut käytännössä oma BarBus-mallisto, jonka ratkaisut soveltuvat käyttöömme oivallisesti. Välillä tilauksia tehdäänkin saatesanoilla ´tehkää prikulleen samanlainen’, mikä kertoo luottamuksestamme ST-Autokeskuksen ja Lectican toimintaan”, kertoo BarBusin toimitusjohtaja Jarmo Mäkinen.

ST-Autokeskus osaa asiakaspalvelun

ST-Autokeskus on viiden toimintavuotensa aikana osoittanut, että Valkeakosken maantieteellinen sijainti keskellä kasvukeskuksia sekä vahva ammattitaito ja palveluasenne mahdollistavat menestyksen myös rankasti kilpaillulla henkilö- ja hyötyajoneuvoalalla.

”Viime vuonna myimme noin 40 pikkubussia tai retkeilyautoa ympäri maan, ja esimerkiksi esteettömien ajoneuvojen kysyntä oli mukavassa kasvussa. Tarjoamme pikkubussiluokan asiakkaillemme luonnollisesti monia vaihtoehtoja ja tällä hetkellä reilusti yli puolet päätyvät Lectica-ratkaisuun. Tähän vaikuttavat hyvä hinta-laatusuhde, nopeat toimitusajat, yksittäisten toiveiden huomiointi ja luonnollisesti Lectican hyvä maine alan ammattilaisten parissa. Kaiken kaikkiaan tapamme toimia on todettu menestyksekkääksi ja mukavana tunnustuksena onnistumisesta toimii viime vuonna myönnetty Valkeakosken Vuoden Yrittäjä -palkinto ”, kertoo ST-Autokeskuksen Janne Viitanen.

Lectica monimerkkitaloksi

Lecticalle viime vuosi taloudellisesti sekä tuotantomäärien puolesta menestyksekäs. ”Ford-hyötyajoneuvojen merkitys on meille edelleen todella suuri, mutta Peugeot, Citroën sekä Mercedes-Benz täydentävät valikoimaa onnistuneesti ja näin viime vuoden Fordin malliuudistuskaan ei toimintaamme juurikaan hidastanut. Erityisen hyvin kauppansa ovat tehneet retkeilyautot, joissa tavaratilan koon maksimoiva Z-väliseinä on osoittautunut todella toimivaksi ratkaisuksi. Samoin jatkuva panostus istuinmekanismeihin ja istuinten ergonomisuuteen on maksanut itsensä matkustusmukavuuden sekä tätä kautta asiakastyytyväisyyden lisääntymisenä”, kertoo Lectican Sanna Rautaharkko.

Lectican asiakaspalvelun onnistumisesta hyvä esimerkki on BarBusille ST-Autokeskuksen kautta toimitettu komea tilauskanta. ”Kuuntelemme palautteita hyvin tarkoin ja kaikki toiveet toimitetaan suunnitteluosastollemme. Myös mahdolliset reklamaatiot on aina hoidettu tarkoin ja niiden syyt on selvitetty toistumisen estämiseksi. Myös aikataulujen puolesta henkilökuntamme asenne on hyvin joustava ja asiakkaita ymmärtävä, sillä ammattiylpeyden kautta työt hoidetaan sovitusti loppuun saakka.  Kasvaneen tuotannon ansiosta meillä onkin jatkuva henkilökunnan rekrytointi päällä”, Rautaharkko korostaa.

Tulevaisuuden haasteet huomioitu Nopeasti muuttuvassa maailmassa tilanteet vaihtelevat rajullakin tahdilla ja tämä vaatii yrityspuolella tarkkaa suunnitelmallisuutta. Ammattitaitoisen työvoiman löytäminen, lakimuutokset sekä kilpailutusten vaihtelevuudet ohjaavat toimintaa ja tarvittaessa on pystyttävä reagoimaan nopeallakin aikataululla. Samalla myös oma tunnettavuus on varmistettava ja Lectica sekä ST-Autokeskus järjestävät tänä vuonna omia kattavia kiertueita, joissa tuotevalikoimaan on helppo tutustua tarjousten ja koeajojen muodossa. Luonnollisesti yritykset ovat myös mukana maaliskuussa Tampereen Henkilökuljetus-näyttelyssä, jossa alan ammattilaiset kohtaavat toisensa.

Lue seuraavaksi