Uutiset

Kuljetuskalusto

Suomen Varastokontti palvelee monipuolisesti

Suomen Varastokontti Oy on Somerolla vuonna 2009 perustettu yritys, joka on kasvanut jätehuollon ja kuljetustoiminnan kautta erityisesti konttien tuotannon, myynnin ja vuokrauksen erikoisosaajaksi. Yritys työllistää jo yli 40 alan ammattilaista ja vuosittaiset konttien myynti- sekä vuokrausmäärät ovat edelleen kovassa kasvussa.

Suomen Varastokontin menestystarina on hyvä esimerkki kotimaisen yrittäjäasenteen ja rohkean uudistumisen kantavuudesta. Henri Seppälä aloitti 90-luvulla kuljetusalan yrittäjänä ja yrityksen käyttämien lavojen suosion kasvaessa aloitettiin niiden oma valmistus. Yrityksen toimintaperiaatteen mukaisesti kaikki pidettiin omissa käsissä aina suunnittelusta toteutukseen saakka ja menestyskonsepti siirrettiin pikaisesti myös konttien puolelle. Osaava ja yksilöllinen asiakaspalvelu on taannut tilausten kasvamisen ja jatkuvan kehitystyön kautta asema alan kärjessä on vain vahvistunut.

Kontit joka tarpeeseen

Henri Seppälä on kasvattanut Suomen Varastokontista monipuolisen yrityksen, joka palvelee asiakaskuntaa yksilöllisesti, kustannustehokkaasti ja ammattitaitoisesti.

Moni alan ulkopuolinen yhdistää kontti-nimen tavallisiin meri- ja varastokontteihin, mutta todellisuudessa konttien monimuotoisuutta rajoittaa vain mielikuvituksen puute. ”Tällä hetkellä kalustostamme vain noin kolmannes on peruskontteja ja kaikki muu edustaa enemmän tai vähemmän asiakkaalle yksityiskohtaisesti räätälöityä mallistoa. Kontit ovat hyvin monikäyttöisiä ja ne voidaan varustella esimerkiksi työmaatiloiksi, toimistoiksi, autotalleiksi, ongelmajätteen käsittelyyn, varastoiksi, saniteettitiloiksi tai vaikkapa tyylikkäiksi saunatiloiksi. Avainsanana on tietenkin siirrettävyys, joka tekee konttien käytöstä näppärää ja kustannustehokasta kiinteisiin tiloihin verrattuna”, korostaa toimitusjohtaja Henri Seppälä.

Konttien suosion kasvaessa myös varustelun taso on noussut. ”Asiakaskuntamme on aikaansa seuraavaa ja on luonnollista, että kontista halutaan maksimaalinen hyöty irti. Tämä näkyy yksilöllisessä varustelussa ja vihreiden arvojen kasvattaessa merkitystään on esimerkiksi aurinkopaneelien asennusmäärä lisääntynyt. Tämänkaltaiset palvelut kuuluvat palvelukonseptiimme ja asiakas saakin kerralla juuri omiin käyttötarkoituksiinsa soveltuvan ratkaisun joko omakseen tai vuokralle”, Seppälä lisää.

Panostus tuotekehitykseen

Suomen Varastokontin rakentama sosiaali/saniteettikontti tarjoaa 20 neliömetrin eristetyt tilat, sähköistyksen, minikeittiön sekä oman wc-osaston. Kontti soveltuu erinomaisesti vaikkapa pitkäaikaisen rakennusprojektin yhteyteen.

Suomen Varastokontti on kasvanut vauhdilla ja merkittävänä tekijänä on toiminut innovatiivisuus sekä vahva panostus tuotekehitykseen. ”Suunnittelutoimintojemme laajuus tuo toimintaamme tehokkuutta ja lisää jalostusastetta sekä ekologisuutta antamalla monille vanhoille konteille uuden elämän. Teemme konttipuolelle jatkuvasti uusia aluevaltauksia, jotka ovat syntyneet oman ideoinnin tai asiakaspalautteen huomioimisen kautta. Hyvien kumppanuussuhteidemme ansiosta olemme myös yhä pystyneet saamaan kontteja tuotantoomme, vaikka koronatilanne onkin tilannetta hankaloittanut. Konttien hintataso on noussut ja toimitusaikataulut pidentyneet, mutta vahvan osaamisemme ja verkostojemme ansiosta meillä tilanne on pysynyt hyvin hallinnassa”, korostaa Seppälä.

Monen tukijalan taktiikalla

Suomen Varastokontti on myös merkittävä kuljetuskaluston asiantuntija. Yrityksen myymät perävaunut ovat hyvin kysyttyjä niiden kestävyyden ja käytettävyyden ansiosta.

Suomen Varastokontin taustat ja ammattitaidon tuntien on hyvin loogista, että yritys palvelee konttien lisäksi myös kuljetustoiminnan ja konekaupan parissa. ”Meillä on erittäin vahvaa osaamista esimerkiksi perävaunujen maailmasta ja niiden korjaus sekä myynti ovat yrityksessämme kovassa kasvussa. Asiakaskunta tietää kaluston täyttävän meidän omissa töissämme vaadittavat korkeat kriteerit, ja niiden laatuun on helppo luottaa. Kuljetustoiminta on hyvän kalustokannan ansiosta hyvässä vauhdissa.”

Kysyttyjä ongelmajätekontteja lähdössä asiakastoimitukseen. Kontit ovat varustettuja valuma-altailla ja kaksilla pariovilla

”Kaikki eri toimialamme tukevat saumattomasti toisiaan ja synergia luo oivat menestymisen edellytykset niin määrälliselle kuin taloudelliselle puolelle. Merkittävä menestystekijä on myös Someron mainio sijainti Suomen taloudellisen pääkolmion keskellä, mikä tarkoittaa hyvin maltillisia ajomatkoja raskaan puolen asiakkaille, jotka ovat tottuneet kilometreihin. Somerolla on myös perinteisesti ollut hyvin saatavilla ammattitaitoista työvoimaa, mikä on ollut hyvin merkityksellistä voimakkaassa kasvuvauhdissamme”, päättää Seppälä.

Lue myös: Missä se kontti luuraa?

Lue seuraavaksi