Uutiset

Kuljetuskalusto

SSAB ja Cargotec esittelevät päästöttömän kierrätetyn teräksen

SSAB ja Cargotec vievät yhteistyönsä uudelle tasolle tuomalla SSAB Zero™:n, fossiilisista hiilidioksidipäästöistä vapaan kierrätetyn teräksen, lastinkäsittelyalalle. Cargotec alkaa asteittain käyttää tätä terästä tuotteissaan vuoden 2023 aikana.

Yhteistyö SSAB Zero™:n tiimoilta on luonnollinen seuraava askel, jonka myötä SSAB ja Cargotec jatkavat lastin- ja kuormankäsittelyratkaisujen ilmastovaikutusten vähentämistä. Yhteistyö on jo johtanut maailman ensimmäisen osittain fossiilivapaasta teräksestä valmistetun kuormankäsittelylaitteen, MULTILIFT-koukkulaitteen, markkinoille tuomiseen. Cargoteciin kuuluva Hiab esitteli koukkulaitteen prototyypin syyskuussa 2022.

”Olemme iloisia voidessamme toivottaa Cargotecin tervetulleeksi myös SSAB Zero™ -kumppaniksi, ja odotamme innolla, että voimme jatkaa yhteisiä ponnistelujamme arvoketjun hiilijalanjäljen vähentämiseksi”, sanoo Thomas Hörnfeldt, SSAB:n Sustainable Business – johtaja. ”Päästöttömän teräksen kysyntä kasvaa jatkuvasti, ja SSAB Zero™ mahdollistaa sen, että voimme toimittaa enemmän tällaista terästä asiakkaillemme jo tänä vuonna.”

”Lasti- ja kuormankäsittelylaitteiden ja -ratkaisujen toimittajana olemme suuri teräksen käyttäjä. Suosimme mahdollisuuksien mukaan materiaaleja, joilla on pienempi hiilijalanjälki kuin perinteisillä vaihtoehdoilla, ja SSAB Zero™ tarjoaa päästöttömän ja kiertotalouden mukaisen ratkaisun”, sanoo Cargotecin vastuullisuusjohtaja Päivi Koivisto. ”Tämä on tärkeä askel matkalla kohti fossiilivapaata terästä ja loistava mahdollisuus Cargotecille kasvattaa vähä- ja nollapäästöistä tarjoomaansa.”

SSAB valmistaa jatkossa kahdentyyppistä terästä ilman fossiilisia päästöjä: SSAB Zero™, joka perustuu kierrätysteräkseen, ja SSAB Fossil-free™, joka perustuu rautamalmiin ilman fossiilisia polttoaineita.

SSAB Zero™:n tuotannossa ei synny fossiilisia hiilidioksidipäästöjä (alle 0,05 kg CO2e-päästöjä teräskiloa kohti, Scope 1 ja Scope 2), ostoenergia ja kuljetukset mukaan lukien. SSAB soveltaa käyttämälleen sähkölle markkinaehtoisia päästökertoimia ja voi varmistaa fossiilivapaan sähkön saannin alkuperätakuilla. Fossiiliset polttoaineet jäävät näin maahan, kun SSAB ottaa käyttöön järjestelmän hallitakseen ja varmistaakseen SSAB Zero™:n tuotantoon liittyvien vaihtoehtojen oikean lähteen ja käytön. Raaka-aineena käytetään vain kierrätettyä terästä, mikä tarkoittaa, että SSAB Zero™ tukee kiertotaloutta. SSAB ja Cargotec eivät osallistu hiilidioksidipäästöjen kompensointiin.

Lue myös: Instalco-yhtiö aloittaa SSAB-tehtaan laajennustöitä Raahessa

Lue seuraavaksi