Uutiset

Kuljetuskalusto

SLP:ltä uusi vaihtolavaperävaunu

SLP-vaihtolavaperävaunu

Maa-aineskuljetuksiin ja kaivoskäyttöön tarkoitetuista tuotteistaan parhaiten tunnettu SLP Ab on kehittänyt uuden vaihtolavaperävaunun Ruotsin markkinoille. Perävaunu esiteltiin jo kesällä 2019, ja se on ollut asiakkaitten testattavana siitä lähtien. Onnistuneen testijakson päätteeksi perävaunun myynti on nyt alkanut, ja SLP:llä on suuret odotukset uuden tuotteen suhteen.

Uusi vaihtolavaperävaunu on 38 tonnin täysperävaunu, joka on varustettu kipillä ja Ruotsissa hyvin yleisellä, lavojen käsittelyä helpottavalla liukukelkalla. Jotta perävaunulla saavutettaisiin aina paras hyötykuorma ja painojakauma Ruotsissa käytössä olevilla tieluokilla, perävaunun runko on pituudeltaan säädettävä ja takateli siirrettävä. Toiminnat ovat kauko-ohjattavia. Perävaunun hydrauliikkaa saa käyttövoimansa auton hydrauliikkajärjestelmästä, mutta rungon ja takatelin käyttöä varten vaunu voidaan varustaa myös omalla hydrauliikkakoneikolla.

Perävaunun ääriakseliväli on lyhimmillään 5,95 metriä ja pisimmillään miltei kaksi metriä enemmän eli 7,91 metriä. Perävaunun omapaino on seitsemän tonnia.

SLP:n mukaan tämän tyyppinen perävaunu voisi olla käyttökelpoinen myös Suomen liikenteessä, vaikka lainsäädäntö poikkeaakin jonkin verran SLP:n kotimarkkinoiden säädöksistä.

Lue myös: Malmijunat maantiellä

Lue seuraavaksi