Uutiset

Kuljetuskalusto

Sisun asema puu- ja bioenergiakuljetuksissa vahvistuu

Metsäteollisuuden positiivinen kehitys on parantanut kuljetussektorin tulevaisuudennäkymiä ja johtanut investointien kasvuun. Kuljetustehokkuutta parantaneet, vuonna 2013 toteutetut mitta- ja massauudistukset nostivat ajoneuvoyhdistelmämassat 60 tonnista 76 tonniin, joihin Sisu Polar -mallisto oli valmis ilman merkittäviä tuotemuutoksia.

Kasvaneet massat muuttivat markkinoita vankkarakenteisille Sisu Polareille edullisemmaksi ja hyvät näkymät johtivat tehdasvalmiiden puuautojen jatkokehitykseen. Uudistuneet, jo auton valmistusvaiheessa asennetut päällirakenteet ja kasvaneeseen tehotarpeeseen vastaava, markkinoiden tehokkain yli 900 hevosvoimaa tuottava hybridivoimalinja vastaavat vaativaankin  asiakastarpeeseen.

Sisulta todetaan, että tuotekehitystyön ansiosta tilauskanta puuautoissa, bioenergiakuljetuksiin tarkoitetuissa vaihtolava-autoissa ja hakkurialustoissa on vahvistunut merkittävästi. Vaihtolava-autot ja mobiilihakkurialustat ovat molemmat kotimaisen päällirakenneyhteistyön tuloksia.

Sisu Polar -puuautojen myynti on viime vuoteen verrattuna kasvanut jo kolminkertaiseksi. Sisun arvion mukaan tulee tämä lähitulevaisuudessa näkymään vahvistuvana markkinaosuutena. Myös muiden Sisu Polar -tuotteiden positiivinen myynnin kehitys on johtanut tilauskannan kasvuun vuosikymmenen ennätyslukemiin.

Sisulla on vastattu kasvavaan kysyntään rekrytoimalla uusia tuotannon työntekijöitä ja siten uuden, ajoon valmiin tuotteen toimitusaika on edelleen vain noin neljä kuukautta. Tuotantoinvestoinnit varmistavat kasvun edellytykset tuleville vuosille ja mahdollistavat myös aiempaa vahvemman otteen keväälle painottuvasta maansiirtoautomarkkinasta.

Lue seuraavaksi