Uutiset

Kuljetuskalusto

Scanian Euro 6 V8 -karavaani kiertää Suomen

Scanian kevätkaravaani starttaa liikkeelle Lappeenrannasta keskiviikkona 7. toukokuuta. Reilun viiden viikon ja 26 paikkakunnan jälkeen kiertue päättyy Hämeenlinnaan 12. kesäkuuta. Karavaanissa on koeajettavana kattava mallisto erilaisia versioita metsästä monttuun ja maantielle.

Mukana on raskaat puutavara-, hake- ja maansiirtoyhdistelmät 76 tonnin kokonaismassaan lastattuina. Nämä 9-akseliset yhdistelmät on varustettu 730-hevosvoimaisella Euro 6 -moottorilla. Lisäksi koeajettavana on 8-akselinen ja 68 tonnin kokonaismassaan lastattu täysperävaunuyhdistelmä, jonka veturina on 4-akselinen Scania R 580 -veturi.

Raskaiden täysperävaunuyhdistelmien ohella karavaanissa voi koeajaa myös 48 tonnin kokonaismassaan lastattua R 520 -puoliperävaunuyhdistelmää. Uusi 520-hevosvoimainen V8 sopii erinomaisesti sekä ulkomaan liikenteeseen puoliperävaunu-veturiksi että kotimaan ja Ruotsin liikenteeseen täysperävaunuveturiksi.

Karavaanissa voi ensi kerran koeajaa myös Scanian uudella älykkäällä Eco-Roll-toiminnolla varustettua puoliperävaunuyhdistelmää. Alansa huippua edustava älykäs rullaustoiminto yhdistää ennakoivan ja maaston muodot tuntevan vakionopeudensäätimen tiedot vakionopeussäätimen käyttöön, jolloin tuloksena on vertaansa vailla oleva polttoainetalous.

Karavaaniautot ovat koeajettavissa linkistä löytyvän aikataulun mukaan.

76-tonnisina ovat koeajettavina:

– Scania R 730 -puutavarayhdistelmä, 4+5-akselinen

– Scania R 730 -hakeyhdistelmä, 4+5-akselinen

– Scania R 730 -sorakasettiyhdistelmä, 5+4-akselinen

Scania R 580 -maansiirtoauto + lavetti, 4+4-akselinen, kokonaismassa 68 tonnia

Scania R 520 -puoliperävaunuyhdistelmä, kokonaismassa 48 tonnia

Scania R 410 – puoliperävaunuyhdistelmä, kokonaismassa 40 tonnia

Lue seuraavaksi