Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania Citywide LF BEV -täyssähköbussit Reissu Ruoti Oy:lle Lahteen

Bus Travel Reissu Ruoti Oy on lahtelainen perheyhtiö, jonka historia juontaa aina 1950-luvulle. Yrityksessä on aina osattu yhdistää luotettava palvelu ennakkoluulottomaan uudistumiseen ja alan edelläkävijänä toimimiseen. Hyvänä esimerkkinä rohkeudesta toimii yhdeksän Scania LF BEV -sähkölinja-auton hankinta Lahden joukkoliikenteeseen. Ennen varsinaiseen toimeen astumistaan Scaniat saavat kunniatehtävän jääkiekon MM-kisoissa, joissa ne toimivat joukkueiden kuljetuskalustona hotellien ja jäähallin välillä.

Reissu Ruoti Oy:n liikennejohtaja Jukka Ruoti kertoi merkittävän investoinnin sähköautoihin olleen suuri ratkaisu yrityksen liiketoimintastrategiassa. Lahti tuleekin jatkossa toimimaan mainiona esikuvana maamme joukkoliikenteelle ja alueen kokemuksia tullaan seuraamaan hyvin tarkalla silmällä.

Scanian satavuotinen kokemus näkyy onnistuneesti myös uusien täyssähköisten matalalattiabussien suunnittelussa ja teknisessä toteutuksessa. Kaikessa on huomioitu luotettavuus, ympäristöystävällisyys, käyttömukavuus sekä turvallisuus, ja luonnollisesti myös liikennöitsijöiden vaatimat yksilölliset ratkaisut on ratkaistu onnistuneesti. Tämä näkyy myös Reissu Ruoti Oy:n tekemän mittavan hankinnan yhteydessä, ja autokaupan sijaan onkin syytä puhua ennemmin tarkoin asiakasyrityksen tarpeiden mukaan tehdystä kokonaisratkaisusta.

Latausinfran toimivuus tärkeää

Scania Citywide LF BEV -busseissa on 39 istumapaikkaa ja materiaalivalinnat on tehty matkustusmukavuuden sekä käyttökestävyyden mukaan.

Reissu Ruoti Oy:lle toimitettavat Scaniat ovat 13 metrin pituisia ja niissä on 39 istumapaikkaa. Akkupaketteja busseissa on kaikkiaan kymmenen ja latausinfra on suunniteltu tarkoin yhteistyössä lahtelaisen Kempower Oy:n kanssa. Näin varmistetaan taloudellisesti sekä käytännöllisesti järkevimmät latausratkaisut, joissa huomioidaan Reissu Ruoti Oy:n sähköautoliikennöinti mahdollisimman tarkoin. Toimintamatka Scania Citywide LF BEV -busseilla on jopa 320 kilometriä, mutta Lahden liikennöinnissä rajoista pysytään kaukana ja lataukset saadaan suunniteltua ajankäytön sekä tehokkuuden kannalta optimaalisiksi.

Puhdasta, turvallista ja mukavaa

Päästöttömyys tulee jatkossa vain korostumaan erityisesti kaupunkiliikenteen vaatimuksissa. Citywide-sähköbusseilla kaupunkien keskustojen pakokaasumäärät saadaan laskemaan ja luonnollisesti myös autojen äänimaailman hiljaisuuden merkitys korostuu lähivuosina. Hiljaisuus on Scanialla huomioitu myös turvallisuustekijöissä, ja autot voidaan varustaa hyvin tarkoin monipuolisilla äänisignaaleilla, joilla varoitetaan muuta liikennettä lähestyvästä sähköajoneuvosta. Myös kuljettajaa avustetaan monilla tavoin ja esimerkiksi ohjaamon istuin tärisee ja varoittaa lähestyvästä pyöräilijästä tai jalankulkijasta.

Matkustajien mukavuus on puolestaan huomioitu hyvällä näkyvyydellä, miellyttävillä materiaalivalinnoilla, ja palvelun tasosta kertoo puhelimien latausmahdollisuus USB-pistokkeiden avulla.

Katse tulevaisuuteen

Jääkiekon MM-kisojen yhtenä teemana on ympäristövastuullisuus, ja Scania-sähköbussit tarjoavat oivan esimerkin käytännön toimivista ratkaisuista. Scanian innovatiivisuus tuleekin sähköbusseissa mainiosti esille ja loistavaa on, että merkittävä osa niiden suunnittelusta on suoritettu Scanian Lahden toimipisteessä.

Latauspiste on Scaniassa sijoitettu loogisesti etukulmaan.

Suomi onkin liikenteen sähköistymisessä selkeästi ottamassa rauhallisen alun jälkeen reippaamman tahdin ja Scanian näyttämä esimerkki toimii varmasti hyvänä esikuvana erityisesti kaupunkiliikenteen osalla. Muutokset tulevat vaatimaan luonnollisesti alan yrityksiltä merkittäviä panostuksia ja Scania Finansin tarjoamat monipuoliset ja hyvin yksilölliset rahoitusratkaisut tarjoavatkin taloudellisesti järkevät kokonaisratkaisut monen yrityksen tarpeisiin.

Lue seuraavaksi