Uutiset

Kuljetuskalusto

Scania asettaa uudet energiatehokkuusstandardit

Scania esittelee uuden Euro 6 V8 -moottoreiden sukupolven, joka vie polttoainetalouden aivan uudelle tasolle. Moottorit, teholtaan 520, 580 ja 650 hevosvoimaa, voivat vähentää polttoaineenkulutusta jopa 7–10 prosenttia silloin, kun ajoneuvon yhdistelmämassa on suuri ja/tai pyritään korkeaan keskinopeuteen. Uusi moottorisukupolvi on Scanian vastaus kuljetusalan siirtymiseen kohti raskaampia ja pitempiä yhdistelmiä ja samalla yhtiön moottorituotannon uusi huippusaavutus.

Uudet 520-, 580- ja 650-hevosvoimaiset moottorit ja aikaisemmin esitelty 730 hevosvoimaa tuottava voimapakkaus tuovat asiakkaalle voimaa, luotettavuutta ja käytettävyyttä – siis maksimaalista suorituskykyä. Jokaisessa uudessa V8-moottorissa on pitkälle kehitettyjä teknisiä ratkaisuja, jotka osaltaan ovat vähentäneet painoa, lisänneet käytettävyyttä ja ennen kaikkea vähentäneet polttoaineen kulutusta jopa 7–10 prosentilla.

“Yhdistelmämassaltaan entistä suuremmat ajoneuvoyhdistelmät ovat avaintekijä älykkäämpään kuljetustoimintaan pyrittäessä”, sanoo Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Sales & Marketing, Scania Trucks. ”Ne ovat myös voimakkaampien kuorma-automoottoreiden kysyntää vahvistavan nykytrendin taustalla.”

Scanian sitoutuminen kestävään kuljetustoimintaan on ollut nyt esiteltävien uutuuksien kehittämistyön pontimena, mutta yhtiön V8-moottorit on aina yhdistetty tehokkaisiin kuljetusratkaisuihin. Yhtiö on pyrkinyt mahdollisimman pieniin hiilidioksidipäästöihin tonnikilometriä kohti – sama kuljetustyö hoituu pienemmällä kalustomäärällä.

Scania esitteli ensimmäisen V8-moottorinsa lähes 50 vuotta sitten, ja moottorityyppi on alusta saakka ollut vaativien asiakkaiden suosiossa. Markkinoille on kyllä aikojen saatossa tullut muitakin suuritehoisia moottoreita, mutta mikään niistä ei ole ollut luotettavuudeltaan ja ominaisuuksiltaan sellainen, että se olisi horjuttanut Scanian murisevien voimapakkausten suosikkiasemaa kokeneiden kuljettajien keskuudessa.

Uusi moottorisukupolvi osoittaa, että Scania ei muista poiketen jää lepäämään laakereillaan. Yhtiö kehittää jatkuvasti ratkaisujaan yhä paremmiksi säilyttääkseen imagonsa ja johtavan asemansa tuottavuuden ja ajonautinnon tuottajana.

Lue seuraavaksi