Uutiset

Kuljetuskalusto

Sähkökäyttöinen Moffett E Ranskaan

Ranskalainen Cargomatic on tilannut ensimmäisen kaksitonnisen, sähkökäyttöisen Moffett E4 20.1 -ajoneuvotrukin. Moffett E-sarjan sähköisen ajoneuvotrukin melutaso on alle 60 desibeliä ja se on suunniteltu käyttöön kaupunkialueille, joissa kulku on rajoitettua ja alhainen melutaso ensiarvoisen tärkeää. E-sarjassa käytetään sähkötoimisten vetomoottorien, hydrauliikan ja ohjausjärjestelmien voimanlähteenä viimeisintä litiumioniakkuteknologiaa, joten laite on käytettäessä täysin päästötön.

”Hiab on ensimmäinen yhtiö, joka valmistaa litiumioniakuilla toimivia sähköisiä ajoneuvotrukkeja. Tämä innovatiivinen tuote avaa meille täysin uusia segmenttejä ja käyttösovelluksia”, kertoo Moffett-tuotepäällikkö Jean-Alain Charrier.

”Cargomaticin tärkeimpiä huolenaiheita olivat käyttökustannukset, melutaso ja ympäristövaikutukset. Moffett E-sarjan avulla voimme vähentää näitä kaikkia”.

Länsi-Ranskan Mayennessa, Bonchampissa toimiva Cargomatic on helposti vahingoittuvien ja muiden haastavien kuormien toimittamisen asiantuntija. Cargomatic on tulevaisuuteen suuntautunut yhtiö, joka pyrkii huolehtimaan ympäristöstä kaikissa toiminnoissaan.

”Ympäristö on yksi tärkeimmistä prioriteeteistamme ja Hiabin uusi päästötön Moffett E4-ajoneuvotrukki edistää erinomaisesti ympäristöä kunnioittavien toimintatapojen tavoitettamme”, sanoo Cargomaticin toimitusjohtaja Arnaud Deniau.
Cargomaticin liiketoimintamalli näkyy monissa innovatiivisissa toimitustavoissa, kuten tavarantoimituksissa suoraan junaterminaalista vastaanottajalle. Yrityksellä on halu kokeilla ajoneuvotrukkia myös 25,25-metrisessä Eco-Combi-yhdistelmässä, jonka käyttö Ranskassa odottaa edelleen hyväksyntää.

Yksi Cargomaticin uusimmista innovaatioista on Greenbox, joka on kierrätettävä ja kooltaan kotitalouskäyttöön soveltuva kontti. Se toimitetaan asiakkaalle lastattavaksi, jonka jälkeen se haetaan ja toimitetaan haluttuun määränpäähän tai varastoidaan myöhempää tarvetta varten. Konttia voidaan käyttää esimerkiksi huonekalujen, kotitaloustavaroiden, toimistolaitteiden, asiakirjojen tai vaatteiden kuljettamiseen – käyttömahdollisuuksia on loputtomasti.

Cargomatic on valinnut Greenbox-kuljetuksiinsa uuden Moffett E-sarjan sähköisen ajoneuvotrukin, jota voidaan käyttää hiljaisesti ja päästöttömästi asuinalueilla. Sähkökäytön ansiosta lasteja voidaan purkaa sekä sisätiloissa että ulkona. Uusi ajoneuvotrukki vähentää myös käyttökustannuksia yli 70 prosenttia verrattuna tavalliseen vastaavan kapasiteetin dieselkäyttöiseen trukkiin.

”Cargomatic on ympäristöystävällisyyttä korostava yhtiö ja uusi E-sarjan sähköinen ajoneuvotrukki täydentää heidän liiketoimintamalliaan sekä vähentää hiilidioksidipäästöjä. Cargomatic osoittaa esimerkkiä investoimalla huipputeknologiaan, josta ei ole hyötyä ainoastaan ympäristölle, vaan myös yhtiön tulokselle”, sanoo Hiabin tuotepäällikkö Michael O’Reilly ajoneuvotrukkien tuoteliiketoiminnasta.

Lue seuraavaksi