Uutiset

Kuljetuskalusto

Riverside Truck Meeting tarjosi leppoisaa joutenoloa

Porvoon keskustan liepeillä sijaitsevasta Kokonniemestä Tolkkisten satamaan muuttanut Riverside Truck Meeting tarjosi tänäkin vuonna tuttuun tapaan joukon näyttäviä autoja, annoksen näyttelyasettajien tarjoamaa tietoa sekä repullisen mukavaa yhdessäoloa.

Kesäkuun toisena viikonloppuna pienen, mutta sitäkin puuhakkaamman talkooporukan voimin järjestetty tapahtuma on selvästikin lunastanut paikkansa suomalaisen automiehen tapahtumakalenterissa. Satama-alueelle, meren välittömään läheisyyteen kokoontui perjantai-illan ja lauantai-aamun aikana lähes satakunta hyötyautoa ”kisatiimeineen”.

Kokoontumisajoluonteisessa tapahtumassa ei kisata paremmuudessa eikä kauneudessa, mikä on omiaan keräämään paikalle myös arkisempaa, maanteillämme nähtäviä peruspuurtajia. Tästä huolimatta kentällä nähtiin myös muutamia kansainvälistäkin mainetta niittäneitä ja huippuunsa viilattuja kisakamppeita, jotka näyttävyydestään huolimatta kiskovat maanteillämme rahtia päivästä toiseen.

Huomioarvo on taattu, kun samasta autosta löytyy nokka, korkea katto ja hillitty, mutta samalla näyttävä maalaus. Myös Aho&Nuutinen Oy Luumäeltä luottaa tähän varmaan konseptiin rakennuselementtikuljetuksissa.

Pienimuotoinen valoshow kuuluu olennaisena osana rekkafestareihin.

Näyttelyn puuhamiehenä toiminut Markku Rio varmisti kevään kiireisyyden aloittamalla myös uuden työajokin rakentamisen. Festarijärjestelyjen lomassa auto eteni jo näin pitkälle, elokuun alkuun mennessä tupaan kannetaan uusia kuoseja ja tuntuvasti äänentoistovälineistöä. Pirteä poikkeus ruotsalaismerkkien sekaan.

Puutavara-autoja parilta eri vuosikymmeneltä.

Jenkkirekkojen hohto ja kiinostavuus ovat aina yhtä korkealla. Tolkkisissakin nähtiin mukava kattaus suomalaiskilvissä olevaa kalustoa.

Erinomainen esimerkki näyttelyssä esillä olleista perussiisteistä ja puhtaista tuloksentekjiöistä.

Tolkkisissa nähtiin kalustoa monelta suoritealalta, mutta myös usealta ikäkaudelta. MEK-Transin välitelivetäjä on saanut keulaansa rekisterikilven vastikään, taustalta kurkkiva Nybergin Volvo F89 taasen kuvastaa 1970-luvun ulkomaanliikenteen parhaimmistoa. Neljän vuosikymmenen aikana kalusto on kehittynyt niin tehokkuuden, taloudellisuuden kuin turvallisuudenkin osalta. Ja saattaapa myös kuljettajamukavuudessa olla eroa.

Kohtuuhintaisen viiden euron pääsylipun lunasti järjestäjien ilmoituksen mukaan noin 1200 alasta ja ajoneuvoista kiinnostunutta vierailijaa. Lippunsa lunastaneiden vieraiden ohella alueella parveili myös satoja lapsia sekä huomattava joukko näytteilleasettajia. Siten tapahtuman kokonaiskävijämäärä kipuaa reilusti yli 1500 paremmalle puolen, mikä on tapahtumien täyttämässä kesä-Suomessa mainio määrä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi