Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucksin uusi aikakausi

– Olemme erittäin tyytyväisiä Renaultin nykyiseen asemaan suomalaismarkkinoilla, joskin oman organisaation myötä haluamme ottaa täällä entistä tukevamman otteen, sanoo Mats Nilsson Renault Trucks Nordicista.

Oman organisaation tuominen myös Suomeen on osa strategiaa, jonka myötä Renault Trucks haluaa tehtaana olla lähempänä asiakasta ja paikallista organisaatiota. Aikaisemmin Pohjoismaissa on ollut käytössä hyvin erilaisia toimintamalleja, minkä myötä organisaatioissa on ollut päällekkäisiä toimintoja.

Pohjoismaiden toimintaa johdetaan Kööpenhaminassa sijaitsevasta Renault Trucks Nordicin hub-organisaatiosta, joka huolehtii niin myyjien tuotekoulutuksesta kuin varaosamyyjien tuotetietoudestakin unohtamatta jälkimarkkinointiverkoston kehittämistä.

– Jokaisessa maassa on kuitenkin oma maakohtainen myyntiorganisaationsa jälkimarkkinointitoimintoineen, muistuttaa Suomen toimintojen johtaja Erkki Evilä.

Asiakkaan tarpeet huomioiden

Niin myynnin kuin jälkimarkkinoinninkin taso mitataan asiakastyytyväisyydellä, joka Evilän mukaan on Renaultin kohdalla varsin korkealla tasolla tällä hetkellä. Asiakaskunnan reaktiot maahantuonnin ja myynnin muutoksista on otettu vastaan erittäin myönteisin ajatuksin.

– Renault-asiakkaat ovat entistä vakuuttuneempia investointinsa kannattavuudesta ja monet uskovat tehdasorganisaation vahvistavan Renault-brändiä entisestään, pohtii tuotepäällikkö kari Halmela.

Tätä kirjoitettaessa syyskuun puolivälissä, hoituu Renault-kuorma-autojen myynti tuttujen miesten voimin Oulussa, Tampereella, Vantaalla ja Kouvolassa. Vantaalla myynti on tosin siirtynyt uusiin tiloihin Raskoneen kainaloon Veromiehen teollisuusalueelle.

– Meillä on selvät suunnitelmat myyntiorganisaation laajentamisesta ja loppuvuoden aikana uskon avaamamme ainakin kaksi uutta toimipistettä, lupaa Evilä.

Uudesta organisaatiosta huolimatta säilyy jälkimarkkinointi, eli huolto- ja korjauspalveluverkosto pääosin entisenlaisena.

– Luotamme jatkossakin Veho Hyötyajoneuvojen, Raskoneen ja E. Hartikaisen osaamiseen. Heillä on verkostossaan osaamista ja ammattitaitoa, joka on kertynyt useiden vuosien yhteistyöllä, painottaa Evilä.

Varaosahuolto nojaa paljolti toimipisteiden omiin varastoihin, joita täydennetään viikoittain Belgian Gentin ja Ranskan Lyonissa sijaitsevista keskusvarastoista.

– Kiiretapauksissa osat hoidetaan lentoteitse korjaamolle asentajan ulottuville, lupaa Halmela, jonka mukaan suomalaisasiakkaiden varaosatarpeet tullaan jollakin aikavälillä täyttämään Göteborgiin avatun varaosavaraston turvin.

– Nyt tehdyillä muutoksilla ja investoinneilla haluamme vahvistaa asemaamme ja imagoa haasteellisilla suomalaismarkkinoilla, päättää Mats Nilsson.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi