Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucks ennakoiva huoltosopimus laajenee C- ja K-sarjoihin

Ennakoiva Start & Drive Excellence Predict –huoltosopimus on aiemmin ollut saatavilla Renault Trucks T-sarjan kuorma-autoihin. Nyt Predict huoltopalvelun voi tilata myös C- tai K-sarjan kuorma-autoon. Start & Drive Excellence Predict palvelun avulla kuljetusyritysten ajoneuvojen käyttöaste pysyy mahdollisimman korkeana. Palvelu perustuu huolellisesti tehtyyn huoltosuunnitelmaan ja ajoneuvon etäyhteyksien kautta kerättyjen reaaliaikaisten tietojen analyysiin.

Renault Trucks huoltoverkosto haluaa varmistaa, että kaikki ajot voivat sujua suunnitelmien mukaan, ja että kuorma-autojen mahdollisiin toimintahäiriöihin reagoidaan ennakoivasti. Ennakoiva Start & Drive Excellence Predict -huoltosopimus palvelu lanseerattiin Suomessa 2020. Palvelun avulla on mahdollista vähentää turhien pysähdysten määrää merkittävästi ajantasaisen ja optimoidun huoltosuunnitelman avulla.

Renault Trucksin kunkin kuorma-auton käyttöön perustuva räätälöity huoltosuunnitelma takaa, että ajoneuvo toimii luotettavasti. Kuljetusyrityksen kannalta on tehokasta ja kustannuksia säästävää, että jälleenmyyjä määrittää huoltoaikataulut ja suorittaa huoltotoimenpiteet, sekä hoitaa tarvittavat paperityöt heti kalustohankinnan alusta alkaen. Ajoneuvosta etäyhteyden kautta saatavan reaaliaikaisten ajokilometrien, moottorin käyntituntien ja polttoaineen kulutuksen ansiosta huoltotoimenpiteiden aikataulu voidaan määrittää huolellisesti ja päivittää tarvittaessa.

”Renault Trucks tunnetaan erittäin toimintavarmana työkaluna, jonka vika-alttius on minimissään. Predict palvelu T, C tai K-sarjan autoon parantaa auton tuottavuustasoa entisestään, sillä mahdollisiin huoltotarpeisiin voidaan reagoida hyvissä ajoin”, maahantuontiyhtiö Volvo Finland Ab:n palvelumyynnin päällikkö Joonas Alaspää kertoo.

”Palvelu on saanut erittäin positiivista palautetta suomalaisilta asiakkailta jo tähän asti. On hienoa, että voimme tarjota palvelua T-sarjan lisäksi nyt myös C- ja K-sarjoihin”, Alaspää jatkaa.

Kuluvien osien tarkkailu

Ennakoimattomat korjaukset ovat yleensä ennakoituja korjauksia kalliimpia, ja niihin liittyvät seisokit kestävät yleensä kauemmin. Start & Drive Excellence Predict -ratkaisun ansiosta Renault Trucks jälleenmyyjät saavat päivityksiä keskeisten osien kulumisesta kolmen päivän välein. Tällaisia osia ovat esimerkiksi ilmankuivaimen suodatinpanos, jarrupalat, kytkinlevy ja akku.

”Palvelun avulla voimme seurata ja analysoida kulumista tarkasti. Jos havaitsemme poikkeuksellista tai ennenaikaista kulumista, asiakaspalvelumme on yhteydessä asiakkaaseen”, palvelumyynnin päällikkö Joonas Alaspää kertoo.

Predict palvelu estää toimintahäiriöt – näin se toimii:

• Kun kuljetusyritys tekee Start & Drive Excellence Predict –sopimuksen T, C tai K-sarjan kuorma-autoon, ajoneuvon tärkeiden osien vikakoodit lähetetään Belgiassa Gentissä sijaitsevaan valvontajärjestelmään.
• Autosta saatavien anturitietojen ansiosta voidaan jatkuvasti seurata 80% niistä tärkeistä osista, jotka voivat aiheuttaa ennakoimattomia ajoneuvon seisokkeja.
• Jos poikkeavuus havaitaan, valvontajärjestelmä ilmoittaa siitä jälleenmyyntiliikkeeseen, joka ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja sopii ajoneuvon tuomisesta huoltoon. Näin toimimalla voidaan estää mahdollinen toimintahäiriö. Jälleenmyyjä tarkistaa ensin mahdolliset suunnitellut huoltotoimenpiteet. Näin voidaan myös varmistaa, että kuorma-auto on tuotava korjaamoon mahdollisimman harvoin.
• Myös renkaiden seuranta on mahdollista Volvo Älykäs Rengaspalvelun avulla kuorma-auton ja perävaunun osalta.

Predict palvelu on käytössä 12 maassa ympäri Eurooppaa vuodesta 2019. Sopimuksen piirissä on Euroopanlaajuisesti yli 10 000 ajoneuvoa.

Start & Drive Excellence Predict on osa Renault Trucksin kattavaa huoltosopimusvalikoimaa johon kuuluu:

• Start & Drive Reference
• Start & Drive Endurance, joka on tarkoitettu yli 4 vuotta vanhoille kuorma-autoille.

Renault Trucks on Volvo Group –konsernin tuotemerkki, joten Suomessa huoltoverkostona toimivat valtuutetut Volvo -toimipisteet Volvo Truck Center, Wetteri Power, Käyttöauto Trucks, Auto-kilta Trucks, HF-Autohuolto sekä Raskaspari.

Renault Trucks Start & Drive huoltosopimus esite: https://www.renault-trucks.fi/media/document/rt-start-and-drive.pdf

Lue seuraavaksi