Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Optifuel -koulutusohjelma – euroopanlaajuisessa kuljettajakoulutuksessa

Suomeen oli saatu yksi Renault Trucksin järjestämässä euroopanlaajuisessa Optifuel Challenge 2012 taloudellisuusajokilpailuissa käytettävistä Renault Premium Optifuel -rekkavetureista, jonka perässä oli ilmanohjaimilla varustettu Kronen puoliperävaunu.

Renault Optifuel -koulutusohjelma tarjoaa täydellisen ohjelman, jonka avulla kuljetusyrittäjä tai -yritys voi säästää polttoaineenkulutuksessa sekä vähentää siten myös päästöjä omalta osaltaan. Käytännössä kuljettajien ajotavat voivat olla hyvinkin erilaiset ja siten merkitä jopa 15 prosentin eroja polttoaineenkulutuksessa.

Optifuel-tukiohjelma koostuu eri osa-alueista: Optifuel Infomax on analysointityökalu, jonka avulla voidaan ladata tietoja käytössä olevista Renault-kuorma-autoista erityisesti sitä varten kehitetyn ohjelmiston avulla. Ohjelmiston avulla voidaan seurata ja analysoida jokaisen auton polttoaineenkulutusta ja auttaa siten kuljettajia ymmärtämään sekä korjaamaan erot polttoaineenkulutuksessa.

Optifuel-koulutus on joustava ohjelma, jota voidaan muokata yrityksen omaan toimintaan sopivaksi. Myös ajoneuvovastaaville ja ajokouluttajille koulutus helppoa ja tehokasta, sillä Renault Trucksin asiantuntijat järjestävät koulutusta yrityksen omilla autoilla niiden omissa toimipaikoissa. Lisäksi koulutusohjelma on laadittu yrityksen kaikkia kuljettajia silmälläpitäen. Koulutuksessa yhdistyvät Renault Trucks -asiantuntijoiden metodologia ja Optifuel Infomax -ohjelman suorituskyky.

Koulutuksen avulla voidaan toteuttaa rationaalisen ajon koulutusohjelma, käyttää hyväksi Renault Trucks-valikoiman asiantuntijoiden tietotaitoa ja autojen säästöpotentiaalia täysimääräisesti sekä käyttää Optifuel Infomax -ohjelmaa varmistamaan kaluston suorituskyvyn ja kuljettajien ajotyylin kehityksen jatkuvan seurannan pitkällä aikavälillä.

Koulutuksesta saadaan nopea vastine siihen tehtävälle sijoitukselle, sillä se tuo välittömiä ja pysyviä säästöjä ja kattaa itsensä esimerkiksi 10 auton yrityksessä alle neljässä kuukaudessa. Lisäksi vain yksi Optifuel Infomax -ohjelma riittää kaluston ja tietokoneiden määrästä riippumatta.

Koulutusohjelma on helppo ottaa käyttöön, se vie aikaa ainoastaan yhdestä kolmeen koulutuspäivään eikä vaadi sen kummempia sovituksia tai organisointeja. Koulutuksen tarkoituksena on vaikuttaa kulutuksen kannalta suurimpaan ja vaikuttavimpaan tekijään eli kuljettajan ajotyyliin.

Yrityksille koulutus tarkoittaa käytännössä polttoaineenkulutuksen ja ylläpitokustannusten pysyvää pienentämistä, turvallisuuden paranemista ja kuljettajien toiminnan tehostamista sekä positiivista dynaamisuutta. Kuljettajat puolestaan kokevat koulutuksen konkreettisena ja käytännönläheisenä, ajomukavuuden ja -turvallisuuden lisääntymisenä sekä ajoneuvon ominaisuuksien optimaalisena hyödyntämisenä. Kokonaisuuteen kuuluvat kaikki edistymisen mittaamiseen tarvittavat välineet (kouluttajan materiaalit, Optifuel Infomax, Club Optifuel Programme).

www.renault-trucks.fi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi