Uutiset

Kuljetuskalusto

Rekkaconvoy – autonäyttely maantiellä

Kaukaisin osallistuja lähes 10 000 kilometrin päästä.

Power Truck Show’n yksi ehdoton kohokohta oli torstaina 8.8.2019, kun tiet ja teiden varret valtasi rekkaconvoy. Torstai on kuljetusmessujen ja autonäyttelyn rakentelupäivä, jolloin myös tietenkin näyttelyautot saapuivat ympäri Suomea ja muualta Euroopasta pieneen Etelä-Pohjanmaalaiseen kylään – Härmään. Maanteillä riitti katseltavaa joka suunnassa, mutta huomiota herättävin tapahtuma oli rekkaconvoy, jossa Euroopan komeimmat autot saapuivat yhteistuumin näyttelyyn.

Rekkaconvoyssa matkasi Euroopan rajuimmin rakennetut rekat ja yhdistelmät ja mukana oli myös näyttäviä hyötyajoneuvoja, veteraaniautoja ja muita näyttelyyn osallistuvia autoja. Ainoastaan kerran vuodessa on mahdollisuus olla osallisena näin erikoislaatuisessa tapahtumassa. Yleisö sai tienpäällä pientä esimakua siitä, mitä näyttelyssä on mukana esillä. Ulkomailta tulevat osallistujat ovat vuosi toisensa jälkeen aivan ihmeissään saamastaan huomiosta. Kuljettajat kiittivät yleisöä vilkuttamalla valoja ja huudattamalla torvea.

Muun muassa Puolasta, Saksasta, Slovakiasta ja Tanskasta tulevat rekat saapuivat varhain torstaiaamuna Helsinkiin Vuosaaren satamaan. Ruotsin ja Norjan rekat saapuivat Naantalin satamaan. Koko komeudessaan convoy oli nähtävillä Lempäälän Teboil Pirkanhovissa. Sieltä matka jatkui pitkänä letkana kohti Härmää. Hinausautot K. Sulinko toimitti pilottiauton virkaa ja johdatti letkaa koko loppumatkan. Sulingon mukana matkasivat myös Pohjoisen valtatien pelastajat eli tv-sarjan tähdet Bjørn Lægreid ja Thord Paulsen. Kaukaisin osallistuja Sergey Petukhov tuli lähes 10 000 kilometrin päästä ja 7 aikavyöhykkeen läpi Jakutian tasavallasta. Viimeinen pysähdys oli Jalasjärvellä Jalastuulessa, jossa letka kerättiin vielä kerran kasaan ja kulkue lähti vyörymään Härmään.

Rekkaconvoy aloitti kansainvälisen kuljetusalan suurtapahtuman Power Truck Show’n. Yleisö pääsee tutustumaan kuljetusmessuihin ja autonäyttelyyn perjantaina ja lauantaina 9.-10. elokuuta Alahärmän Powerparkissa.
https://www.powertruckshow.fi

LUE MYÖS: Tractor Pulling SM-osakilpailu Power Truck Show:ssa

Lue seuraavaksi